Svenska
Blog

Witcher 3: The Wild Hunt - Snabba Intryck

Skrivet av MyCreeds den 20 maj 2015 kl 12:07
This post is tagged as: Witcher 3, Spel, Playstation 4, Atmosfär

Vi börjar snabbt och effektivt. Jag njuter. Jag gillar det. Jag älskar det.


Jag gillar inledningen av spelet. Sådär lagom snabbstartat. Men man vill ju alltid känna på gameplay efter en stund när det börjar klia i fingrarna. Jag inviger första striden med att dö. Typ 4 gånger.
Jag skyller på att jag inte hade lärt mig knapparna ännu samt att jag kör på Death March! svårighetsgraden (svåraste).

Witcher 3: The Wild Hunt - Snabba Intryck

Skön atmosfär & snygg grafik genomsyrar spelet.

För övrigt...
...så är atmosfären är skön. Framerate är dugligt stabil men lämnar ändå en del att önska. Striderna är inte heller till belåtenhet utan precisionen och känslan saknas - dock på något vis funkar det.
Spelet är inte helt öppet på det sätt jag hade tänkt mig (a la Skyrim), utan det är fortfarande delat i områden - dock väldigt stora och innehållsrika sådana så det är inget man tänker på.

Story & grafik är till högsta belåtenhet hittills.

Allt som allt är jag nöjd efter några timmars spelande.


Har du spelet & är du isåfall nöjd eller väntar du på något annat att lira istället?

HQ

Behöver börja med blöja...

Skrivet av MyCreeds den 16 maj 2015 kl 07:10
This post is tagged as: Atmosfär, Spel, Utforskande, Witcher 3, Playstation 4, Rollspel

Det börjar bli så fruktansvärt jobbigt nu...:(


Jag kissar på mig flera gånger om dagen nu. Det började sakta öka i takt med att det närmade sig. Mitt så otroligt efterlängtade spel. Varje gång jag blir matad med en ny trailer, bild eller nyhet är det dags igen. Datorstolen är förstörd. Soffan är förstörd. Allt är förstört.
Ändå har jag fortfarande inte mitt spel... Vad skall jag ta mig till?! Hur skall jag överleva till tisdag?!

Ja... ni gissade rätt, självklart är det Witcher 3: The Wild Hunt som får mig så kissnödig av nervositet och uppspelthet. Men jag kan inte hjälpa det... Det ser fantastiskt ut på alla sätt jag önskat mig någonsin.. typ!
Djupet - alla karaktärer som har en egen liten historia att lära sig. Alla man kan hjälpa. All yta man kan utforska. De vackra och varierade landskapen med massor av atmosfär att insupa. Alla intressanta monster. Jämföra rustningar & vapen. Göra elixir och massa magier av olika slag.... Och såhär drömmer jag vidare... varje dag... varje natt.

Ja detta kan bli så storslaget så jag aldrig någonsin går ut igen. Jag funderar på att börja inhandla allt man kan behöva för resten av livet. När jag sedan har handlat färdigt allt så är det bara till att mura igen dörren så man inte får obehagliga gäster som stör en.

Behöver börja med blöja...

"Ni skulle bara våga komma tillbaka! FÖRSVINN!"

Nu när jag inser hur otroligt överdrivet mycket hypad jag är (vilket gör mig besviken eftersom jag aldrig någonsin skulle låta mig bli hypad efter 2014 och inte minst Destiny som var värdelöst), så inser jag också att risken för besvikelse är enorm. Så jag kanske åtminstone borde ta med mig en slägga så jag kan öppna dörren igen?

Är ni hypade inför Witcher 3: The Wild Hunt? Vad skulle kunna göra er besvikna?

HQ

Jag älskar teknik men...

Skrivet av MyCreeds den 13 maj 2015 kl 11:08
This post is tagged as: Mobilzombie, Mobiltelefon, Mobilmissbruk, Teknologi, Satir, Samhälle

Jag tänkte starta en liten ny bloggserie om moderna saker som hjälper och stjälper på olika vis. Jag varnar redan på förhand för att låta som en bitter gammal gubbe (vilket jag är) men så är inte fallet (jo det är det) så bara njut av vad en medmänniska som jag kan störa mig på och ta saker med en nypa salt.

Det är så... jag är gammal som gatan.

Jag må räknas som ung fysiskt men faktum är att jag är en synisk gammal gubbe som kan störa mig på en hel uppsjö av små (och stora) saker.
Bara av att ta upp denna punkten kommer ni säkert hata mig kära med-medlemmar här på vår kära spelsida. Men lika bra att få den överstökad.

Ta bara dagens användande av mobiltelefoner.
Här räknas jag nog som neandertalare. Men det är okej, jag köper att tolkas som neandertalare bara jag slipper vara en del av ett såpass sorgligt gruppmissbruk samtidigt!
För det är det. Faktum är att det sedan flera år har klassats som en ny folksjukdom i Sverige och det första behandlingshemmet för mobilmissbruk öppnade 2013.

Jag älskar teknik men...

"Kom så går vi en promenad"

Detta är ett känsligt ämne. Speciellt om man pratar om det med en person som spenderar dagen med att böja huvudet nedåt och använda 1/5 av sitt synfält (även kallat för "Cellphone Zombie").

"Det kan ju vara något viktigt"
Visste ni att det kan vara helt absolut livsviktigt att kolla i telefonen under en middag, speciellt mitt i en mening så man bara tystnar av lite försiktigt medans man läser / kollar. För kom igen - ALLA skriver väl akut information via Snapchat, Twitter, Facebook eller Instagram?


Vad tycker ni? Är mobilmissbruk ett samhällsproblem? Är du en mobilmissbrukare? Är jag en gammal gubbe?

Världens dyraste äpple!

Skrivet av MyCreeds den 12 maj 2015 kl 09:02
This post is tagged as: Macbook, Apple, Teknik, Laptop

Ska man? Är det dags?

Skulle man kanske ta och bli som alla andra här i världen och bli ägare av en Appleprodukt? Har länge varit sugen på att slippa sitta vid en stationär dator. Och vilka laptops är mer stilrena, lätta och mer användbara än Macbooks? Grejen är dock att 50% av priset betalar du för att ha ett lysande äpple på baksidan av din nya laptop. Ren idioti kan man ju tycka... men faktum är samtidigt att jag inte känner att det finns någon motsvarighet från Windows datorer - vilka känns lastgamla efter 5 minuter.

Apple gör alltid sig svåra att motstå på något vis. Även om deras prylar är ca 894356% dyrare så har dem kvalitet, designen och mycket annat på rätt plats. Därför KAN också Apple trissa priser.

Världens dyraste äpple!

Jag tänkte mig en Macbook Pro med 15.4" Retina-skärm. Tänkte att - ska man ändå köpa en sak till överpris så kan man likaväl köpa något som håller något år extra. Priset är ju dock mustigt (som Fredrik skulle sagt det).

Vad tycker du? Är det värt att betala överpris för Apple produkter eller nöjer du dig med annat?

Jag rekommenderar (1)

Skrivet av MyCreeds den 12 maj 2015 kl 02:31
This post is tagged as: Ether One, Ps4, Psn, Pussel, Utforskande, Atmosfär

Spelet börjar långsamt - i en lobby. Innan du vet ordet av kommer spelet utspela sig i en dement patients hjärna där ditt uppdrag är att leta reda på och bota sjukdomen. Resultatet är ett utforsknings / pusselspel med fenomenalt skön atmosfär och riktig hjärngympa. Jag är några timmar in i spelet och gillar detta alltså starkt.

Att spelet just nu dessutom är gratis på Playstation 4 (ps+) gör ju inte saken sämre! Förutsatt att du gillar spel med långsamt tempo & utmanande pussell - så skynda dig att hämta en liten pärla som jag hoppas inte försvinner bland alla större titlar.

Jag rekommenderar (1)

Designen i spelet för tankarna till bland annat Bioshock emellanåt