Svenska

Unreal Engine 5

Skrivet av Moineau den 13 maj 2020 kl 18:39

Det här är dagar man inte är med om så ofta. Utannonserandet av nya spelmotorer sker ju inte varje dag, mångt och mycket eftersom de flesta inte släpper officiella stora uppdateringar av sina motorer.

Men för mig som använder Unreal Engine på daglig basis var det häftigt att få se lite vad som är i görningen och det ser verkligen lovande ut på många sätt!

Att vi inom kort ska kunna glömma ord som polygonbudget helt och istället fokusera på att göra så bra och högklassiga modeller som möjligt låter ju som en ren dröm och är det säkert till en viss del. Att kunna importera modeller från Quixel (vilka är gratis från Epic om man använder motorn)

Men det som gör det mesta för mig är att den ser ut att vara en förlängning av vad som idag är UE4 där jag kan fortsätta arbeta på mina projekt och sen smidigt (nåja, får väl se hur det blir med det) gå över till UE5. Det samt att Epic höjde taket för när royalties ska betalas gör det till en riktigt bra annonsering för min del.

Spännande tider helt enkelt!

Har du inte spanat in demon förr så gör det!
Länk här:
https://www.gamereactor.se/nyheter/855993/Grafikmotorn+Unreal+Engine+5+utannonserad+med+ursnyggt+PS5demo/

Jag kommer säkerligen att skriva fler bloggar om UE5 både från denna demo och vad som visas framåt! Men vad tror ni, kommer det rulla smärtfritt på en PS5?

HQ