Svenska
Blog

Tråkiga Suicide Squad

Det är lite av tidens tecken. Vattna ner filmen så mycket det bara går för att minimera risken att någonsin förolämpa eller utesluta någon på grund av ett magstarkt budskap. Well, good fucking job. Ni lyckades DC.

För er som inte vet uppstod Suicide Squad som DC Comics vi-kan-också-replik till succén som Marvel hade med Guardians of the Galaxy och dess mer lättsamma ton. Men där sistnämnda bjöd på charmigt alternativa karaktärer som drev med stereotypen inom genren filtreras Suicide Squad istället genom en gråtråkig-vision signerat regissören David Ayer som mest tycks ha gått vilse.

Det är snudd på förolämpande hur otroligt innehållslös filmen egentligen är i slutändan. Hur man med en rejäl budget pumpade ut en film som närmast tycks vara redigerad av slumpmässig youtuber-vars främsta drag är att slänga in poplåtar lite här och var för dölja filmens pinsamma avsaknad av substans.

"Ah, så folk älskade licenserade musiken i Guardians of the Galaxy. Låt oss fylla filmen med ALLA LÅTAR SOM NÅGONSIN HAR SLÄPPTS."

Margot Robbie lyfter filmen i rollen som Harley Quinn och Will Smith gör det han egentligen gör bäst med Deadshot, men inte ens the fresh prince himself kan rädda filmen från en skurk som bara lyckades med att verka parodisk när den inte var pinsam. Jared Letos gestaltning av Jokern lämnar en del hopp för framtida filmer men just här antar han en ganska irrelevant roll, bristen på struktur gör å andra sidan att nästintill varenda karaktär skulle kunna plockas bort utan större konsekvenser för den överliggande handlingen.

Bortslösad potential är i sig en synd, men Suicide Squad är lite motsvarigheten till att knappt ens försöka. Oinspirerat och ett klart tecken på att DC måste fundera över sin ansats. Det här är annars snabbaste vägen till att döda hela genren och den framgångsvågen som råder just nu.

HQ