Svenska
Blog

Metro Exodus kontroll till konsol är horribel, uppdaterad.

Skrivet av memorycard den 16 februari 2019 kl 07:23

Till konsolerna är det en alldeles för stor deadzone i kontrollen. Siktet är väldigt klumpigt då nästan inget händer när du rör joysticken lite grann, för att sedan skena iväg vid mer tilt på stickan. Pga dessa problem får man en känsla av rejäl inputlag, typ. En riktig dealbreaker för mig och jag kommer inte fortsätta spela om inte en patch kommer. På reddit är det massor som gnäller på detta och man har lyckligtvis lyckats få svar på twitter av utvecklarna att de tittar på problemet. Väldigt många med mig tycker det är väldigt märkligt att inte recensionerna talar om detta för det är väldigt tydligt.

Jag gillar att spela utan aim assist men det blir ju så klart än mer horribelt som det är nu. Jag läste även att y och x axeln ska ha olika sensitivitys och att det inte går att fixa i options. Detta är också illa. Jag hann inte tänka på detta innan jag stängde av.. Förbluffande dåligt men hoppas verkligen på en patch snart nu när utvecklarna som sagt märkt av kritiken.

Såna här saker tycker jag är så sjukt viktiga att få med i en recension. Själva betyget är ju alltid väldigt subjektivt och det är väl skoj att se men jag vill verkligen bli informerad om hur själva spelet lirar. Den här recensionen var ju på PC men andra sidor verkar inte heller tagit upp detta på konsolerna. Ja ja. Ville bara uppmärksamma om detta eftersom det inte kommer någon konsolspecifik recension.

Update: Jag har nu testat preset 2 med full sensitivity och utan aim assist och ingen Auto aim border. Detta gör faktiskt kontrollen helt ok i mitt tycke, så prova! Dock åkte jag på en gamebreaking bug strax efter glädjen att kunna lira lite idag. Total blackscreen i en cutscene, så, väntar nog på en patch trots allt...

HQ
Jag vill se paddlar på kontrollerna som standard nästa generation

Jag vill se paddlar på kontrollerna som standard nästa generation

Det känns som det blir mer och mer populärt med Scuf controllers och framförallt Xbox Elite har verkligen gjort succé, trots priset. Folk sa att det aldrig skulle bli en hit pga just priset men det verkar som att det lönade sig att göra en riktigt bra kvalitétsprodukt. Recensionerna hyllar den och alla som testar den tycks aldrig vilja spela med en vanlig kontroller igen.

Inför nästa generation tycker jag dock att paddlar på baksidan borde bli standard, även på originalkontrollerna. Det kostar säkerligen inte så hemskt mycket extra att implementera (steamkontrollen kostar runt 550 kr och har det) och det känns som den sista länken till att fullborda kontrollerna. Jag tror att Sony och Microsoft kollar in vad den andre gör på detta område. Skippar den ena tror jag faktiskt att det finns en chans för den andre att snappa upp en hel del onlinegamers till nästa generation, då dem spelarna som vill ha samma förutsättningar som de med en elite/scuf kontroller, slipper slänga ut en stor summa pengar.

Risken finns att Microsoft vill behålla grejen med att kunna kränga dessa dyra elite kontroller och därför inte vill ge de vanliga kontrollerna paddlar. Det kommer givetvis fortsätta vara på det viset denna generation ut men som sagt, till nästa kan, och hoppas jag, att någon eller båda tar steget. Det skulle nästan vara en dealbreaker för mig om endast den ena av dem gör det och kanske är det många som kommer känna så. Elitekontrollerna kan finnas i form av att de är väldigt moddbara med olika spakar, bättre byggkvalitét etc. Kanske inte blir lika åtråvärda men kanske säljer man fler konsoler istället och blir förstavalet bland shooterfans.

Den som lever får se. Jag hoppas iallafall det blir standard.

HQ
Kontrolfreeks, mina erfarenheter till PS4

Kontrolfreeks, mina erfarenheter till PS4

Jag kunde verkligen inte slappna av när jag spelade COD till PS4 i början. Jag ville inte att joystickarna skulle falla sönder och min vänstra började efter en kort tid se ut som den skulle ge med sig med tiden. Jag provade därför gummipluttar från ORB för 79 spänn. De funkade inget vidare då de tog i undertill och skapade då ett gnällljud.

Jag tittade då upp kontrolfreek och fastnade till slut för dem på bilden ovan och jag kör den bulliga varianten på vänsterspaken och den skålade på högern. Den skålade är ganska hal innan man blir varm om fingrarna, men sedan fungerar den som en smäck! Tänk på att jag endast håller tummen på kanten och inte i hela skålen så hur du upplever dem kanske blir annorlunda. Den bulliga har grymt grepp direkt och är riktigt bekväm för tummen när man sprintar. Den funkar ypperligt på höger spak också, jag föredrar bara skålade varianter på högerspaken.

En fotnot är att fästena på kontrolfreeksen faktiskt repar PS4kontrollens vänstra pianolackade område. Det blir ett litet streck som man kan se i rätt vinkel. Jag bryr mig inte men är man känslig för sånt så.

Jag kan gott rekommendera ett par. Jag kör de lägsta varianterna i cqc familjen så det inte blir så stor höjdskillnad mot original. Siktet känns nog aningen bättre och jag vågar vara mycket mer aggressiv på spakarna vilket hjälper i stridens hetta.

Använder du något tillbehör på dosan?

Epics CEO Tim Sweeney "Gaming with Windows 10 UWP "WILL Die"

Epics CEO Tim Sweeney "Gaming with Windows 10 UWP "WILL Die"

Epics CEO Tim Sweeney går ut med riktigt hårda kommentarer mot Microsoft vilket showen The Know tar upp och diskuterar.

Bla säger Tim Sweeney att om Microsofts sk UWP "universal windows platform"kommer se ut som de presenterar det nu så kan, borde, måste, och kommer det dö ut. Han säger att Microsoft försöker få monopol, att UWPn är ett fiasko och att folk ska motarbeta Microsofts satsning, bla! The Know diskuterar hans uttalanden och de tar även upp hur framtiden för Xbox ser ut att bli med tanke på den senaste konferensen.

Intressant är att Microsoft hört oron från Xboxfans över deras fokus mot PC tillsammans med deras uttalanden om möjliga uppgraderingsbara konsoler i framtiden och därför backar tillbaka lite från dessa uttalanden. Detta tar också The Know upp i länken och säger att det för tankarna lite till starten av Xbox One.

De diskuterar också mycket om Microsofts Windows 10 satsning, om Tim Sweeneys monopol anklagelser, mm. Mycket intressant!

Se själva.
https://www.youtube.com/watch?v=t78Lj3UwGK8

Lite frågor till er PC spelare

Lite frågor till er PC spelare

Jag har lite frågor till er PC spelare, bara för nyfikenhetens skull. Jag vill att ni svarar ärligt.

1, Känner du dig stressad när det kommer ut nya grafikkort på marknaden? Känns din dator genast lite "tråkigare"? Dör nyhetens behag där och då eller rycker ni bara på axlarna?

2, Hur mycket "besvär" tycker du att det är när nya storspel kommer ut? Då tänker jag med inställningar, drivrutiner, om spelet är optimerat till just ditt val av grafikkort mm. Skala 1-10.

3, Blir du lite besatt om du märker att du inte kan köra på högsta inställningarna och då inte riktigt kan koppla av och njuta av upplevelsen? Hakar du upp dig på upplösningen, frameraten mm, även fast du vet att skillnaden knappt är märkbar så bara måste du fixa upp hårdvaran innan du kan njuta av upplevelsen fullt ut?

Jag har funderat ibland och blivit frestad på en PC men jag känner att frågorna jag ställer här säkerligen skulle påverka mig. Kanske skulle jag bli för frestad på det senaste, hosta upp en massa stålars för att sedan känna ånger när jag inser att grafiken inte känns värd pengarna för den skillnad det gav? Ja, jag är rädd att det skulle bli så för mig.

Jag gillar konsolerna på det sättet. Då finns det inget val och jag vet att spelen funkar och är optimerade efter min spelplattform. Plus att grafiken jag ändå får för en relativt liten peng ofta är rätt nära PC ändå. Det är ju en fördel, att allt bara funkar men ibland har jag ändå varit frestad på en kraftfull PC.

Ja ja. Nä, jag är en konsolspelare. Kommer nog alltid att förbli men man får ju filosofera lite. Det är inte meningen att starta krig. :)