Svenska
Blog
Animerade antologi-adaptioner jag vill ha

Animerade antologi-adaptioner jag vill ha

Skrivet av märta den 20 mars 2019 kl 16:26

Love Death + Robots kom ut på Netflix rätt så nyligen och är resultatet utav David Fincher och Tim Millers långt utdragna försök att återuppliva Heavy Metal. Att se animerade antologier återkomma till internationellt mainstream är minst sagt härligt. I japansk anime har de pumpats ut som mest, med exempelvis Robot Carnival, Neo Tokyo, Memories, Genius Party och Short Peace. Mest intressant var det när även västerländska filmstudios och spelföretag ville ta del utav genren. I form utav Animatrix, Batman: Gotham Knight och Halo Legends. Nu med succén utav LD+R så hoppas jag att intresset återkommer. Detta är de franchiser jag hoppas får sina egna adaptioner.

Mortal Kombat
Ed Boons våldsamma spelserie samlar massvis med radikalt olika idéer som har med tid utvecklat ett intressant universum. Det finns mängder av berättelser man kan skapa med alla karaktärer, raser och klaner som finns i både netherrealm och outworld.

MonsterVerse (Godzilla, King Kong)
Legendary Studios MonsterVerse korsar de två mest ikoniska monsteren från både öst och väst. Tänk hela Tohos kaijubibliotek och olika tolkningar från både japanska och västerländska animerare.

Assassin's Creed
Kriget mellan templars och assassins sträcker sig genom hela världshistorien och hela vägen fram till en dystopisk cyberpunk-värld. Kortfilmerna kan ha originella karaktärer samt platser och tider som spelen inte har använt.

Rick & Morty
En antologi som inte behöver ta sig själv för seriöst. Varje kortfilm kan till och med ta plats i alternativa universum och inte behöva följa lore överhuvudtaget. Vore även ett passande projekt för flashanimerare som t. ex. Psychicpebbles.

Hellboy
Fantasy, skräck, Lovecraft, pulp och massa annat skumt. Hellboy har redan tolkats på flera sätt i serietidningar. Så varför inte i anime eller kanske 3D-animation?

Star Wars
Jag tror titeln säger sig själv. Jag är mest överraskad över att det inte har hänt än.

Vad skulle du vilja se en animerad antologi baserad på? Leave a comment or whatever...

HQ