Svenska
Blog
Pierre Gasly stannar med AlphaTauri

Pierre Gasly stannar med AlphaTauri

Först och främst får man väl önska alla underbara GR-människor (och utomjordingar) en glad midsommar. Både ni som likt mig väljer att fira det i lugn och ro ensam, eller stökar till det med vänner och bekanta. Ta det lugnt med sillen, nypotatisen och allt annat som hör en vanlig svensk högtid till. Dagen till ära, vad sägs om lite smaskiga F1-nyheter som apertif? Det har ju som sagt skvallrats vilt kring Pierre Gaslys framtid inom sporten. Hur han är en förare värdig en bättre bil och hela den biten.

Vissa av oss hade kanske hoppats på att han skulle få chans att återvända till Red Bull-teamet men den dörren stängdes obönhörligen nu när Sergio Perez fick en kontraktsförlängning på två år och därmed kommer bli de facto stallkompis med Max Verstappen till minst 2024. Men Gasly verkar inte ha speciellt bråttom, trots han fyller medelålder inom sporten med sina tjugo-åtta år. Nej istället verkar han göra sig än mer bekväm i AlphaTauri och har nu utannonserat officiellt att han kommer stanna med dom även nästa säsong. 

Detta i sin tur öppnar upp en potentiell värld av möjligheter inför 2024 då säten hos både Mercedes och McLaren potentiellt kommer öppna upp sig. Nog för att jag personligen inte tror att Red Bull någonsin skulle släppa honom till ärkerivalen men att han skulle kunna ta över efter vad som med största sannolikhet blir Ricciardos sista säsong med McLaren? Ja det är inte bara högst trovärdigt men även en rikitgt underbar tanke. Pierre Gasly och Lando Norris hade onekligen varit ett radarpar udan dess like. Vad tror du om fransåsens framtid, kommer han för evigt stanna med AlphaTauri?

HQ