Svenska
Blog
Circuit de Barcelona Catalunya levererade!

Circuit de Barcelona Catalunya levererade!

Det var ett riktigt rafflande race vi fick njuta av idag, tvärt emot vad som är normen när vi pratar om Circuit de Barcelona Catalunya. Historiskt, ikoniskt och ett måste i kalendern, javisst. Men sällan så värst mycket mer än en procession med sparsmakat av omkörningar. Dagens lopp var raka motsatsen och bjöd på drama i alla möjliga och omöjliga former med ett starkt, samlat Red Bull som slutligen kammande hem en otroligt snygg och välförtjänst ett-två placering.

Motorhaveri för Leclerc var så klart en tragedi och man verkligen hörde hur uppgiven han var över radion. Men det fina i kråksången är ju i varje fall att tack vare detta är nu striden om titeln olidligt tät, vilket vi älskar. Vi kan i varje fall definitivt säga att Mercedes äntligen efter fem plågsamma lopp faktiskt tycks ha hittat formen och Russell kunde snyggt dunka in sig på en solid tredjeplats tack vare detta. Ja hade det inte varit för Magnussens onödiga aggresion vid starten hade Hamilton absolut varit där uppe och slagits om en plats på podiet. 

Kudos till den sjufaldiga världsmästaren som gjorde en riktigt snygg återhämtning efter incidenten med dansken som tvingade in honom på ett tidigt pitstop för att byta ut ett skadad framdäck. Även Fernando Aloso gjorde en riktigt kraftansträngning idag och arbetade sig upp från tjugoende och sista till en niondeplats. Mäktigt! Bottas fortsatte också att stråla i sin Sauber och hade det inte varit för en dålig däckstrategi från teamat hade han helt klart kunnat hamna ännu högre upp i ordningen. Men en sjätteplats är verkligen inte fy skam det heller.

Haas var nog en av de största besvikelserna idag tyvärr. Inte minst för att de båda bilarna faktiskt hade otroligt bra utgångsläge som de bara sjabblade bort. Magnussen med sin onödiga aggresivitet på förstavarvet som lämnade honom med en skadad bil loppet ut. Och Mick som fortsatt verkar ha uselt race-tempo. Stundtals såg det nästan ut som att han sov vid ratten och försvarade sämre än Bottas under sin tid i Mercedes. Nej där behövs skärpning på alla plan. Det var så lovande i början av säsongen men Haas-lägret börjar falla i bitar lite nu.

Men nu vänder vi blad och längtar oss bort till nästa helg för då blir det ta mig tusan åka av. Monaco. Kronjuvelen i kalendern och folk får hata loppet bäst de vill men för mig är det årets bästa händelse. Något som perfekt kapslar in allt var sporten representerar. Exotiska platser, glamour och en livsfarlig bana. Vad tyckte ni andra om dagens lopp?

HQ