Svenska
Blog
Utklassning

Utklassning

Herrejävlar vilket helt otroligt lopp! Regnet låg som en blöt matta över Imola och rättvist vunnet av den flygande holländaren som fullkomligen skåpade ut resten av fältet. Från den makalöst briljanta starten till de sista klämtande varven så fanns där aldrig något snack om vem som dominerade. Vilken form, vilken kyla, vilken otrolig talang. Jag hoppas verkligen att Red Bull låser ner hans kontrakt rejält och ger fortsätter ge honom verktygen han behöver för att kriga vidare i F1. För nu är det tätt tätt i kampen om världsmästartiteln och striden lär bölja fram och tillbaka hela året. Jag har sagt det förr och jag säger det igen, F1 2021 är så otroligt spännande att man mer eller mindre skiter på sig.

Mina två guldgossar i sina röda hingstar lyckades med fantastiska fjärde och femte plats och jag är övertygad om att det kommer firas innanför Ferraris väggar ikväll. Både Leclerc och Sainz gjorde strålande ifrån sig, trots några misstag och jag tippar (och hoppas) på att stallet lyckas landa en fjärdeplats i årets konstruktörsmästerskap. Haas då? Hopplöst sist. Men dom kom i varje fall i mål, något som får ses som ett smärre mirakel. Gröngölingarna upplevs som ett kryddmått mindre blöta bakom öronen. Likaså gjorde Sir Lancelot utmärkt ifrån sig och lyckades placera sin Aston inom poängen, vilket är mer än vad som kan sägas om hans kollega Vettel som alltmer upplevs som en föredetting Hans tid tycks ha passerat.

Lando Norris måste jag så klart också nämna. Killen går från klarhet till klarhet och är tveklöst en av årets hetaste förare som pressade sin McLaren till en helt makalöst tredjeplats! Grabben är en framtida världsmästare, inget snack. Men summa summarum. Imola var precis så kaotiskt som vi på förhand misstänkte det skulle vara. Fyllt av drama, avåkningar, närkontakt och bara så där helt jävla magiskt. Om två veckor har vi Algarve i Portugal att se fram emot, och det kommer tveklöst bli precis lika underbart nervkittlande.

HQ