Svenska
Blog
Avenger: End game. Kanske inga spoilers!

Avenger: End game. Kanske inga spoilers!

Skrivet av marcel den 24 april 2019 kl 22:44

Mja, jag ska verkligen försöka mitt bästa att inte spoila något.

Det är en väldigt lång film, och till skillnad från den förra så fanns det faktiskt några minuter under första timmen som inte kändes speciellt intressanta. Det var dock endast en kort stund, så det kan man leva med.

Hur de valt att karaktärerna ska utvecklas sen sist fanns det ett fall som inte alls föll mig i smaken, och jag gissar att det nog kommer att vara fler som stör sig på det. Speciellt så var det en liten liten detalj precis i slutet av filmen med den karaktären som jag störde mig nåt otroligt på.

Sen så har jag inte sett Captain Marvel filmen, men hon är bara för OP.

Filmen hade också en riktigt snygg "kvinnor kan" scen, när den dök upp så skrockade jag lite förnöjt i biostolen medan jag tänkte på hur den förmodligen kommer att reta upp vissa "fans" av Marvels filmer.

Och sen den här grejen med tidsresor. Det spelar ingen roll hur väl manusförfattarna än försöker, det smyger sig ändå in en del ologiska element. Det som sticker ut mest är en grej som en viss magiker säger.

Men nog med gnäll på vad som faktiskt var småsaker, filmen som helhet, och som avslut på hela den långa radda med filmer som byggt upp till den är riktigt riktigt bra. De gör sitt bästa för att ge alla karaktärer ett värdigt avslut på den här fasen, och lyckas för de "viktigaste" karaktärerna, original Avengers om man så vill. Vissa av de lite nyare karaktärerna fick inget egentligt utrymme alls i slutet, men jag gissar att de flesta av dem kommer att dyka upp i egna eller andras filmer snart nog, medan iaf vissa av original medlemmarna vi förmodligen har sett för sista gången.

Såhär en timme efter att jag lämnade salongen så får filmen en stark 8/10 eller kanske tom en svag 9/10. Så har man ens haft det minsta intresse i Marvels filmer så bör man snarast kila iväg till biografen.

HQ