Svenska
Blog
"Finns den på Netflix eller?"

"Finns den på Netflix eller?"

Den vanligaste frågan jag får från min vänkrets. Oftast kan jag svara men ser man så hysteriskt mycket film och framför allt TV-serier som jag gjort och gör efter snart 15 år i kritikerbranschen så blir det till sist i det närmaste omöjligt att hålla reda på vilken streamingplattform som erbjuder vad. I synnerhet när plattformarna bara blir fler och fler och produktioner byter plats med varandra när de byter ägare eller då nya plattformar introduceras. Dexter låg en gång i tiden på Netflix, nu finns den enbart på Paramount Plus. Samma sak med Yellowstone, som fanns på C More, nu ligger bara de två första säsongerna där medan samtliga ligger på Paramount Plus. Rick and Morty låg ursprungligen på Netflix, nu är det HBO Nordic som gäller. Bosch flyttar från HBO Nordic till Amazon Prime och så vidare. 

En gång i tiden hade jag ett exceldokument där jag plitade ner allt men det blev snart ohållbart och tröttsamt. Det är ju moderna tider nu tänkte jag och startade därmed en undersökning. Det måste finnas något bättre sätt och det gjorde det ju. Premisserna var att tjänsten skulle vara helt gratis - utan reklam, lättarbetad och täcka alla tjänster och den måste förstås vara up-to-date, hela tiden. Jag skall inte behöva dubbelkolla med Google varje gång och lacka ur när ingenting längre stämmer. Playpilot löste allt det där med bravur och nu är det den enda tjänsten jag använder. Det går till och med att dela sina listor med vänner, som man kan välja att följa. Ibland finns inte aktuell film eller serie på någon plattform, då kan man sätta upp sig på väntlistan och bli meddelad när den väl gör det. Ibland finns den enbart att köpa och då kommer priset upp direkt, utan att jag först behöver gå in på iTunes eller vad som nu gäller. 

Säkert är det någon som har missat att den här briljanta tjänsten finns och det är därför mitt allra starkaste tips denna dag, att genast ladda ner appen eller surfa in på https://www.playpilot.com/se/ och skapa ett gratiskonto där direkt. Jag har till dags dato 1 200 inmatningar över filmer och serier jag har sett och betygsatt och visst, appen kraschar ibland men det kan jag leva med då den är gratis och inte överöser mig med reklam för att balansera upp det. 

Och bara för att vara helt tydlig här, jag får ingenting för att rekommendera Playpilot. Det finns inget samarbete eller annan överenskommelse. Det är helt enkelt en lysande app som jag använder dagligen och jag vet ju att många andra kämpar med att kunna hålla reda på sina streamingtjänster så jag säger, håll till godo! 

HQ