Svenska
Blog

ReCaptcha är för svårt

Skrivet av Lurkman den 10 april 2021 kl 23:28

Tänkte göra en recension som ett spel men det gick inte så nu blev det en blogg.

Jag har länge haft problem med gamereactors recaptcha.

Personligen tror jag att det förhindrar många människor från att använda sajten.

Det förutsätter massor kulturell förförståelse. Hur ska man veta vad ett trafikljus är, om man bor på landet. O parkeringsautomaterna ser minst sagt arkaiska ut. Aldrig sett en sån i mitt liv

Eftersom jag har rätt mycket kunskap om mänsklig samvaro är inte de nämnda något problem. Jag har problem med definitionerna. Man ska peka ut brandposter i ett rutnät. Men ibland går lite av brandposterna utanför rutan. Är det då en brandpost på bilden? Ibland verkar det vara det, ibland inte. Har misslyckats många gånger för att jag varit lite för extrem på det sättet, alltså att jag har identifierat en liten del som en brandpost som en brandpost,

Någon stans måste man dock dra gränsen. Det är därför jag har gjort den distinktionen. Det är ju brandposten man ska identifiera, det fysiska föremålet. Om inte hela brandposten var en brandpost, vad är då en brandpost.

ReCaptcha saknar dessutom humor. Vore roligare om man skulle peka ut poliser som gömde sig runt hörn o sånt. Hitta poliserna! Bra humor. Men bottarna kanske vet vad poliser är. Brandposter känner de av förklarliga skäl inte till. Sådana saknas ju i civiliserade länder.

Sen så kommer ju porrbottarna igenom ändå. Jag vet inte hur många hundra kronor jag har kastat på såna bottar. Jag hade varit mycket rikare idag om gamereactor hade ett fungerande system. Fick byta bank nyligen för Nordea ville inte ha med mig att göra längre. Men det är som sagt viktigt att det inte blir för svårt.

Det är svårt nog.

HQ