Svenska
Zombi U stödjer 1080p

Zombi U stödjer 1080p

Skrivet av Linkjr den 10 december 2012 kl 21:50

Har haft mitt Wii U Zombi U paket i cirka 1,5 vecka nu och jag är totalt sett nöjd med köpet. Kostade mig 3998:- på CDON.se och då ingår ju som sagt Wii U Premium, spelet Zombi U samt Wii U Pro Controler.

Varför jag skriver denna blogg är för att tydligen har ingen annan här på sajten inkl. redaktionen uppmärksammat att Zombi U stödjer 1080p native grafik. Vilket kan tyckas märkligt...

Det visar ju ändå att Wii U är kraftfullare än dagens konsoler. Visst, upplösning är inte allt men få spel denna generation har renderats i äkta 1080p. Undantag finns såklart.

Denna blogg är inte tänkt att den skall skapa en diskussion kring vilken konsol som är bäst. Utan snarare belyser jag fakta som redaktionen i deras recension av Zombi U inte ens nämnde ett ord om.

Rätta mig om jag har fel men jag har i alla fall 1080p upplösning på mitt exemplar av Zombi U.

Spelet må inte vara perfekt men hyfsat underhållande är det. Kontrollen utnyttjas helt rätt enligt mig. Att inte ha något alls på TV skärmen såsom livmätare m.m. gör att skärmen känns "större" än vad den egentligen är. Dessutom gillar jag variationen av miljöerna. Inte tanken att detta skall vara en recension men jag tycker att det är klart värt det om man är ute efter ett survivor spel som det inte finns allt för många av i dagens spelindustri.

HQ
Fel på min BMW?

Fel på min BMW?

Skrivet av Linkjr den 29 april 2011 kl 10:37

Jag har haft min BMW 330D årsmodell 02 i cirka ett halv år nu och är jätte nöjd med den på alla sätt och vis. Den har dock rullat en del, 28000 mil för att vara exakt. Det är ju en diesel och dem brukar rulla 4-50000 mil.

Problemet är att jag sedan cirka 2-3 månader upplevt ett fel på bilen. När man gasar på ordentligt vid till exempel omkörningar så händer det ibland att bilens varvtal ökar kraftigt fast inte bilens hastighet ökar. Det vill säga att bilen slirar för någon sekund för att därefter återgå till det normala. Då tänker man ju genast på att det är kopplingen som slirar. Bilen lämnades in hos en verkstad för 2 veckor sedan. Kopplingssatsen byttes ut, totalt hamnade kostnaden på 4000:-

Men detta har inte åtgärdat problemet.
Jag har googlat efter felet. Vissa säger att det är slavcylindern som är dålig. Andra säger att oljenivån i växellådan är för låg. Andra påpekar att felet ligger i synkringarna i växellådan. Inte vet jag.

Jag tänkte här höra om någon annan har upplevt ett liknande problem med sin bil och listat ut vad det var för fel. Värt att nämna är att bilens mjukvara inte är original. Bilen är alltså chiptrimmad och har nu cirka 230hk/500nm. Men det ska ju inte påverka bilens funktion anser jag.

HQ
Nintendo 3DS intryck

Nintendo 3DS intryck

Skrivet av Linkjr den 17 april 2011 kl 20:04

Nu har jag äntligen skaffat en 3DS tillsammans med Super Street Fighter IV 3D Edition. Köpte paketet på Elgiganten för 2690:-

Jag har hunnit spelat ett antal timmar och har fått se både det ena och det andra.

Om jag börjar med det positiva:

Konsolen är väldigt snygg. Jag valde Aqua Blue och den är oehört läcker trots att den påminner lite om DS Lite. Den känns bra i handen, möjligen något tung men inte så värst farligt.

Den "analoga" spaken är responsiv och min tumme passar den väldigt bra. Resterande knappar är alla fullt godkända och jag gillar starkt touchscreen pennan som enkelt kan förlängas.

3D effekten som trots allt är den största nyheten är som tur var imponerande. Jag kör med 100% 3D varje gång jag spelar Super Street Fighter IV och har inte en enda gång drabbats av huvudvärk eller illamående. Får inte ont i ögonen eller i magen som tydligen en del av GR redaktionen fått. 3D effekten består inte enbart av ett djup utan det är riktig stereoskopisk 3D vi talar om. Effekter som sticker ut från skärmen. Jag är hur som helst väldigt nöjd med 3D effekten och slipper använda glasögon för att njuta av det.

Grafiken måste ändå nämnas och även om 3DS inte är lika kraftfull som den kommande NGP så är den ändå tillräckligt imponerande just nu. Kanske inte om några år men i nuläget levererar den vassare grafik än PSP. Karaktärerna i Super Street Fighter IV är detaljerade och snygga. Bakgrunden är dock stel i SSF IV.

Mindre bra saker:

Priset - 3DS är en dyr konsol. Ett pris på 2500 SEK. Jag anser att en bärbar konsol aldrig skall kosta mer än 2000:- och nu kostar ju 3DS mer än så. Nu lever vi visserligen i Sverige och här är allting dyrare än låt oss säga Stor Brittanien. Momsen här gör att allting känns dyrare än vad det borde.

- Batteritiden är ytterst tveksam. 3-5 timmar är inte tillräckligt. Jag försöker att ha Wifi knappen avstängd så gott det går för att spara batteri och sänka på ljusstyrkan till någon av de lägre nivåerna. Men detta ska man inte behöva göra anser jag för att få en godkänd batteritid.

- Spelutbudet är inte särskilt lockande. Jag valde Super Street Fighter IV som fått väldigt bra betyg. Men det räcker liksom inte med ett enda spel. Jag vill ha fler spel nu och inte vill jag vänta på Ocarina of Time innan nästa spel inhandlas.

Linkjrs nyårslöften

Skrivet av Linkjr den 28 december 2010 kl 22:53

Jag bloggar sällan numera och är allt mindre delaktig här på GR. Problemet är att jag jobbar 100% vilket innebär väldigt lite ledighet. Dessutom spelar jag inte tv-spel lika mycket numera, återigen på grund av bristande tid. I vilket fall, här kommer några nyårslöften som jag ska uppfylla.

- Trimma min BMW 330D. 183hk/390nm är inte tillräckligt. Jag vill gärna ha 220hk och 430nm! Att den dessutom blir 5-10% snålare gör ju inte saken direkt sämre.

- Köpa en Nintendo 3DS. Enligt min mening det största som kommer hända 2011. Inte nog med 3D grafiken, den har spelen på sin sida, allt från Metal Gear till Kid Icarus till en massa annat som verkar väldigt lockande.

- Spela igenom Uncharted 2, God Of War 3, Call Of Duty: Modern Warfare 2, New Super Mario Bros Wii & Donkey Kong Contry Returns.

- Skaffa ett riktigt bra hemmabiosystem. Jag saknar faktiskt ett hemmabiosystem då mitt rum är ganska litet. Men då hemmabiosystemen förstärker spelupplevelsen något enormt är detta givetvis ett måste.

- Gå upp i vikt. Jag väger 68,5kg och är 183cm lång. Det är alldeles för lite faktiskt. Jag vill mer än gärna nå min målvikt som ligger på minst 75kg.

iPhone 4 beställd

Skrivet av Linkjr den 2 november 2010 kl 19:33

Jag har under de senaste fyra åren varit en trogen Sony Ericsson kund, men tyvärr har jag sällan blivit nöjd. Jag har i princip bara använt deras toppmodeller och alla har haft sina buggar och diverse fel. Jag har tröttnat. Den telefon jag i nuläget har, en Sony Ericsson Xperia X2 innehåller exempelvis massvis med buggar. Allt ifrån att den ofta inte läser av minneskortet, till att felmeddelanden radas upp på skärmen till att den helt enkelt fryser till så att man blir tvungen att ta ut batteriet och starta om telefonen. Detta händer relativt ofta och det är inte acceptabelt för en telefon som kostar 4000 SEK.

Nu tänkte jag passa på och testa en annan tillverkare. En iPhone 4 kommer så småningom levereras till mig från Tele2. Dock är leveranstiden upp emot 6 veckor lång så jag lär få vänta ett bra tag.

Tror och hoppas att jag blir nöjd. Valde ett abbonemang där fri surf ingår, ringer för 0,19 i minuten också.

iPhone 4 beställd

Svik nu mig inte Apple...