Svenska
Blog
My name is Bond, Bond Bond.

My name is Bond, Bond Bond.

Skrivet av Legacy den 8 oktober 2021 kl 11:57

- Dry Martini.

- Shaken or stirred?

- Do I look like I give a damn?

När Daniel Craig begav sig som Bond tyckte ett yngre jag, som mången andra, att det var ett kontroversiellt val. Jag ville ha min Bond mörkhårig med en välkammad frisyr, inte en mer råbarkad typ med en blond, busig liten frilla.

Jag kollar nu om alla Bond-filmer med Craig som huvudrollen innan jag ser den avslutande delen och idag tycker jag att Craig är bland de bästa att mantla rollen, även om han går emot karaktären som vi känner honom.

Whisky. On the rocks, not neat. - Skulle Craig-Bond kunna ha det som en av sina klassiska fraser? Fine, you do you!

Det är kul med lite omväxling, även om jag längtar efter en mer klassisk Bond i framtiden axlad av Henry Cavill; en diskussion som nyligen varit het här på Gamereactor.

Filmerna då?

Casino Royale är en riktig pangrulle. Jag har verkligen märkt vikten av skurkarna i de här filmerna, då de nära på flyger eller faller beroende på manuset och skådespelarinsatsen hos skurken. Le Chiffre är bland de bästa vi har fått, spelad av Mads Mikkelsen.

Quantum of Solace fick mig att vilja sluta kolla på filmerna helt och hållet. Vilken tråkig soppa. Tråkig skurk, tråkigt manus, och framförallt tråkig story. Filmen borde utspelat sig på 20 minuter för att gå igenom den delen av berättelsen och därefter leda till något mer intressant innan eftertexterna rullade. Men jag visste vad som väntade så jag fortsatte.

Skyfall gjorde att serien hamnade på rätt bana igen. Den flirtar med filmseriens äldre historik med "gadgets" och den klassika Bond-bilen Aston Martin DB5. Den mörkare tonen märks även av allt mer här och den innehåller tonvis med snyggt foto! Även här bjuds vi på en bra Bondskurk och Javier Bardem gör ett utmärkt jobb i sin roll.

Då återstår Spectre som jag ska riva av ikväll. Jag minns knappt något från den filmen, nästan så jag började tro att jag aldrig sett den. Kanske är det ett dåligt tecken och visar på en förglömlig upplevelse eller så kanske det beror helt och hållet på mig själv. Jag ser fram emot den i vilket fall.

HQ