Svenska
Blog

Spelen som skrämmer livet ur mig

Det finns en del spel som gör att jag darrar till bara jag tänker på dem, blodet fryser till is och jag kan knappt röra på mig. Man skulle kunna tro att det handlar om spel med speciellt läskiga inslag detta, men sånt är helt oväsentligt. De spel som skräckslår mig har alla en sak gemensamt, de gör att jag känner mig totalt oduglig!

Vi snackar spel som EVE Online, Arma 2 och Kerbal Space Program. Spel som kräver mycket från spelaren, men om man lyckas sätta sig in i dem, ger precis lika mycket tillbaka Det som senast sparkat upp dörren till hjärnan på vid gavel och börjat eka med knappen som kontrollerar fasan är Dwarf Fortress. Aldrig har ASCII-grafik varit så läskigt och inbjudande på samma gång.

Oj oj oj vad jag skulle vilja ta mig an bröderna Adams hutlöst avancerade kombination av strategispel/fantasivärlds-simulator. Jag är dock helt medveten om att den totala mängd grubblande i mitt liv i samma veva skulle öka i närmast lavinartad takt. Men en del grubbel kanske är bra? Det är väl när man slutar våga sig på nytt som hjärnan börjar kajka ihop på riktigt?

Å andra sidan kan jag vara fullständigt knaskär i saker och ting som får behålla sin lilla mystik. Sånt som hemlighetsfullt hänger i periferin och emellanåt gör sig påmind Tänk om det visar sig att Dwarf Fortress, EVE och alla de andra spelen är alldeles alldagliga jämfört med vad jag byggt upp i min skalle? Katastrof! Men knappast en omöjlighet.

Det här dilemmat har definitivt inte hjälpts av nyheterna att dvärgkalaset är på väg till Steam. Usch! När spelet låg på en hemsida jag behövde bryta min spelrutin för att komma åt (iallafall liiiiitegrann) så var det enklare att totalignorera.

Nej, det är inte lätt att vara jag, jättesvårt är det faktiskt.

Spelen som skrämmer livet ur mig

HQ