Svenska
Blog

10 spel med rakt igenom fantastiska soundtrack - Nummer 7

Skrivet av Leo Låby den 14 november 2014 kl 20:03

Jag inser nu att jag alla inlägg på den här listan hittills har varit treor i olika spelserier. Tekken, Red Alert, Super Mario. Jag vet faktiskt inte vad det beror på (det kan vi spekulera i i ett annat inlägg) men faktum är att även nummer sju på listan är en tredje installation i en serie, nämligen:

7.Curse of Monkey Island

10 spel med rakt igenom fantastiska soundtrack - Nummer 7

Även här gäller samma sak som med Super Mario 3. Originalspelets slinga är den som är mest definierande för serien. Det huvudsakliga Monkey Island Theme-spåret (som spelas i början av alla spel i serien) är definitivt det mest kända och ikoniska, och sätter stämningen för hela serien perfekt.

Samtidigt är det enligt mig i Curse som Monkey Island-serien nådde sin absoluta perfektion, på nästan samtliga punkter. Allt ifrån karaktärerna, till miljöerna till pusslen till grafiken till just musiken har nått fulländning i denna seriens tredje del. Musiken känns tillräckligt ikonisk och medryckande för att vara med i vilken Disney-blockbuster som helst, och transporterar en direkt till den skruvade, romantiska version av 1700-talets Karibien som LucasArts byggt upp.

Tre Favoritögonblick:

(Given) När den korta intro-storyn är slut och spelets huvudtema drar igång samtidigt med spelets opening credits (ca 02.00 och framåt):
https://www.youtube.com/watch?v=FoMRIgWIgNQ&list=PL247FDEA
2D142018E

När försäljaren Stan (en roll Jim Carrey för övrigt måste vara född att spela) ploppar ut ur en kista och börjar snacka fördelaktiga lik-kiste-deals med dig.
https://www.youtube.com/watch?v=SutleXOa28A&index=36&list=P
L247FDEA2D142018E

När din besättning, en Barbershop-kvartett bestående av endast tre män, brister ut i pirat-hyllnings-medleyt "A pirate I was meant to be". Kanske mitt favoritögonblick i hela spelet.
https://www.youtube.com/watch?v=nt8yj7vauBk&index=21&list=PL
247FDEA2D142018E

HQ