Svenska
Blog
Boxningsspelet Hajime no Ippo till PS3

Boxningsspelet Hajime no Ippo till PS3

Skrivet av Kaiser den 20 april 2021 kl 14:41

Min andra del i min bloggserie om import spel så tänkte jag skriva lite kort om boxningsspelet Hajime no Ippo: The Fighting till PS3.

Efter att ha varit en stor fan av anime serien som handlar om boxaren Ippo, så var det ett måste för mig att skaffa spelet. När man först kollar så ser det väldigt arkadig och Punch Out aktig ut med glada färger och effekter. Men ju mer man spelar det, ju mer märker man hur utmanande och svårt spelet blir.

Du måste verkligen ändra din taktik för varje motståndare som du möter i ringen. Vissa kan direkt knocka ned dig med några slag. Kontrollerna är enkla att förstå. Det utmanande är timingen av varje av dina reaktioner och slag. Det känns verkligen galet belönande när man har fått in det extra slaget! Sammanfattningsvis så krävs det mycket tålamod av spelaren. Det kan bli aningen irriterande. Man ska alltid tänka på att en match kan ta tid. Det är inte som andra fightingspel där man går vidare till nästa motståndare direkt.

Det finns endast två lägen som jag vet om. Story mode, och Exhibition match där man kan välja vem man vill spela som och vem man vill möta. Man kan spela som massa olika boxare i Story mode, så det finns mycket som man kan hämta där.

I slutändan så är detta en galet bra spel. Med bra inlärningskurva. Det finns bara en negativ aspekt med det. Och det är att man får mycket tips efter varje round av sin coach. Och tyvärr så är allt på japanska. Så man får reda ut det själv, eller kolla på walkthroughs i Youtube.
Jag rekomenderar detta om du älskar boxningsspel och speciellt en utmanande spel i ringen.

Gameplay: https://youtu.be/cpqIpIdCko0


Tidigare delar i min bloggserie:

Wangan Midnight till PS3: https://www.gamereactor.se/blog/kaiser/?page=1#1121383

HQ