Svenska
Blog
Ghost of Tsushima - Ett Mästerverk

Ghost of Tsushima - Ett Mästerverk

Skrivet av Kaiser den 27 juli 2020 kl 20:00

Förväntningarna var rätt bra när jag först fick spelet. Men efter att ha spelat spelet nu över en vecka. Kan jag konstantera att detta spelet är väldigt speciell, jämfört med andra spel som jag spelat. Detta är spelet för mig där efter en utmattande dag, när jag startar spelet så blir jag helt uppslukad av världen, mer än jag nånsin brukar göra med spel nuförtiden i vuxenlivet. Det är svårt att beskriva det. Men jag kan verkligen inte släppa kontrollen. Världen och gameplayet är bara så coolt, roligt och vackert att jag bara blir imponerad. Spelet är verkligen konst i mina ögon. Svärd kamperna är perfekta och galet beroendeframkallande. Detaljerna på mongolerna och alla dess karaktärer är galet detaljerad. Kolla på dessa två fina herrar som jag tog bild av i dess fenomenala photo läge:

https://ibb.co/BKcQbD3

https://ibb.co/T85CKW1


Man måste också nämna laddningstiderna. Nog dem mest snabbaste laddningstiderna någonsin för en open-world spel. Jag snackar om runt 5 -7 sekunder. Den drar dig snabbt tillbaka till spelet om dör t.e.x. Bara den aspekten bidrar till att jag inte vill släppa kontrollen. Ett galet välgjord, episkt spel med där man verkligen vill följa samuraien Jin Sakai's resa mot att rädda Japan mot dem invaderande mongolerna. Men på vägen dit, så blir man uppslukad av världen och dess invånare. Bara det faktumet att om man svepar nedåt på touchknappen så kan Jin buga. När man ser en död invånare och medans man bugar så säger Jin unika dialoger att han ska minsann kräva hämnd. Eller om man svepar vänster på touchknappen så tar Jin ut en flöjt och börjar spela så att vädret kan ändras.

Spelet har fullt med såna smådetaljer, och dem bidrar jättemycket i slutändan. Jag avslutar detta med en bild jag tog vid en sjö, efter en hektiskt kamp mot en annan samurai. Där jag bugar till respekt att han var en värdig moståndare. Seriöst jag hade verkligen låg hälsa.


10/10

HQ