Svenska
Blog

Räkna inte med utannonseringar

Skrivet av Jonas den 20 oktober 2021 kl 02:31

Utöver Sonys event i höstas har det varit ganska knapert sett till nya, stora utannonseringar en tid. Det brukar presenteras mer än det gör just nu, men jag befarar att det här kommer hålla i sig. Orsaken är försås pandemin som lett till att massor av spel skjutits upp. 

Detta var jag inne på redan i gårdagens blogginlägg, och en annan konsekvens av det är att vi för närvarande har en halvt pervers mängd spel på gång. Kollar vi på Sony finns där spel som Gran Turismo 7, Horizon Forbidden West, Final Fantasy XVI, Forspoken, GhostWire: Tokyo, God of War: Ragnarök, Spider-Man 2, Stray, Sifu, Wolverine och Final Fantasy 7 Remake Part 2. 

Microsofts lista innehåller å sin sida titlar som Fable, Perfect Dark, Senua's Saga: Hellblade II, Avowed, Everwild, Starfield, Contraband, Redfall, State of Decay 3, Forza Motorsport, The Outer Worlds 2 och The Elder Scrolls VI.

Du anar säkert redan vart jag vill komma, men skulle Sony ha en presskonferens med alla de där titlarna, vore det deras förmodligen tyngsta någonsin. Och samma sak gäller givetvis för Microsofts del. De båda har oerhört mycket på gång som är absolut stekhett.

Som lök på laxen har de heller inte nog med konsoler åt folk, vilket innebär att de just nu inte behöver fler spel. De kan inte sälja mer hårdvara ändå. Att utannonsera nya titlar i detta läge gör att uppmärksamheten tas ifrån de andra kommande spelen och riskerar att göra dem mindre heta.

Därför tror jag att vi under ett halvårs tid kommer få ganska få förstapartsutannonseringar. Även på The Game Awards i december räknar jag med att det i huvudsak kommer visas trailer från det vi redan känner till, snarare än presenteras ännu mer.

Men Nintendo då? De sitter förvisso absolut inte i samma sits, utan har ganska få spel utannonserade för 2022. Däremot fyller Switch fem år om ett halvår, och att utveckla storspel tar tid även för Nintendo (normalt räknar man på ungefär tre år). Jag skulle tro att allt fler av deras tyngsta studios undan för undan flyttas över till utveckling av titlar till Switchens efterföljare, vilket lär betyda något mindre spel och fler trejepartssamarbeten framledes - och alltså färre förstapartsutannonseringar även där.

Räkna inte med utannonseringar

Svenska Avalanche filar just nu på Contraband, vilket utannonserades unnder sommarens E3-mässa. 

HQ