Svenska
Blog

Har Nintendo glömt Animal Crossing?

Skrivet av Jonas den 24 september 2021 kl 03:45

Animal Crossing: New Horizons är bara 18 månader gammalt och redan ett av Nintendos mest sålda spel någonsin. Och det fortsätter dessutom sälja något alldeles kopiöst.

Nu älskar jag ju serien visserligen, men jag börjar tveka på om jag tycker det är så välförtjänt. För Animal Crossing är en serie där saker händer varje dag, och det är mer lämpat för kontinuerligt utbyggnad än det mesta annat. Det har Nintendo dock skitit högaktligen i, och i somras bestämde jag mig för att pensionera min stad Iacon.

Efter att ha fångar alla fiskar och insekter, fanns helt enkelt inte särskilt mycket mer att göra. Visst har det kommit nytt innehåll, men det har varit ett otroligt långsamt tempo med få nya relevanta tillägg. Animal Crossing: New Horizons fullkomligen skriker efter en saftig expansion med massor av nyheter, men efter en lång tids stiltje meddelades ikväll att caféägare Brewster kommer till staden.

Visserligen lär det bli annat med. Men det är ett propblem att jag förväntas bli glad över detta lilla. Det hade behövt fem karaktärer som Brewster, en helt ny ö att ta sig an på nya sätt, grannar som skakar om monotonin, mer att upptäcka, dubbla mängden nya föremål och så vidare. Nu känns det bara som att spelet loopat och att Nintendo är nöjda om jag spelar första året, för något mer tänker de inte leverera.

Jag hade kunnat köpa detta om det hade varit ett spel som sålde några miljoner enheter, men nu är det verkligen Nintendos eget The Sims och Minecraft. De borde verkligen inte släppa det vind för våg som de gjort, både för sina spelares skull och för seriens framtid.

Har Nintendo glömt Animal Crossing?

Ett underbart och bästsäljande spel i skriande behov av mer innehåll. Hur går det med din egen stad?

HQ