Svenska
Blog

Är detta nyttigt för Grand Theft Auto?

Skrivet av Jonas den 10 september 2021 kl 01:56

Nej, detta är ingen blog där det vankas "doom & gloom" for Grand Theft Auto V. Det är förmodligen tidernas mest framgångsrika spel sett till intäkter över tid. Det är en makalös succé som egentligen är helt exempellös och som jag tror aldrig kommer återupprepas igen. Med över 150 miljoner sålda spel, kan uppföljaren sälja en ynka tredjedel och fortfarande slå ett nytt Call of Duty med mer än det dubbla.

Men när vi nu väntar på att spelet ska moderniseras inför den nya generationen, så känner jag mig lite trött ändå. Under det vi fick se på Playstation Showcase gick det knappt att urskilja att något hänt med grafiken alls. Och trots det har spelet försenats tills i mars nästa år. Nu börjar jag undra om det verkligen är bra för serien.

Jag förstår dilemmat med att inte vilja avbryta något som går så bra, men risken är att en halvdassig uppdatering av ett spel som hade premiär till Playstation 3 och Xbox 360 (två konsoler som är så gamla att flera av er som läser detta inte var födda när de släpptes) tar udden av Grand Theft Auto V. Hittills har i princip allt med det och serien hyllats - men detta känns bara girigt tråkigt.

Jag är inte alls sugen på Grand Theft Auto V med samma gameplay i 4K. Nu vill jag ha Grand Theft Auto VI utannonserat istället. Skitsamma om det kommer 2023. Rockstars klassiska serie kan inte bara decimeras till onlinetrender och eviga mjökningar, det kan inte vara nyttigt. Vid någon punkt finns risken att serien övergår till att vara något folk är trötta på istället.

Är detta nyttigt för Grand Theft Auto?

Snart är det dags att köpa det här igen. Det kan väl inte bara vara jag som tycker det gått från att vara fascinerande till att bara kännas trist?

HQ