Svenska
Blog

Uslingarna är verkligen inte usla

Skrivet av Jonas den 5 juli 2021 kl 02:42

Efter att ha kolla in in piloten av Uslingarna på Disney+ skrev jag ett blogginlägg kallat Star Wars har inte varit bättre på 38 år. Och det tycker jag står sig. Visst är det något alldeles extra med de första tre rullarna, men George Lucas gjorde inte så förbaskat mycket bra med Star Wars efter det. Prologfilmerna var som bekant inga mästerverk, och hans petande i originaltrilogin... tja... ingen kan väl ärligt säga att de blev bättre?

Nåväl, nu har tio avsnitt av Uslingarna sänts, och jag tycker verkligen det är kanon. Det är den våldsammaste animerade serien hittills i Star Wars-universumet, och även om storyn i vissa avseenden känns riktad mot barn, så finns det så mycket att hämta för fansen.

Dave Filoni tar som vanligt dessutom tid på sig i berättandet. En drastisk händelse måste inte få sin upplösning direkt (Star Wars Rebels-fans kommer känna sig hemma), och det visas stor respekt för vad Star Wars samt bjuds ändå på nya inslag - utan att vräka på med nya saker som i den tyvärr ganska torftiga nya trilogin.

Nu är det bara sex avsnitt kvar innan det är dags att sumera säsong ett, men om inget drastiskt händer mot sluttampen och cliffhangern - vågar jag varmt rekommendera Uslingarna.

Uslingarna är verkligen inte usla

Absolut inget uselt gäng. Vad tycker du själv?

HQ