Svenska
Blog

Klar med Parks and Rec

Skrivet av Jonas den 17 juni 2021 kl 02:40

Fortsätter glatt glufsa i mig sitcoms från streamingtjänsterna, både nya sådana och mer klassiska. Nu har jag och sambon precis sett klart Parks and Rec, en serie flera av er tipsat om både här och på Twitter. Och för sjutton, nog var det en riktigt mysig serie där Ron Swanson förmodligen är den största mancrush jag haft på en fiktiv karaktär sedan... typ Stringfellow Hawke i Airwolf.

Amy Poehler har varit en favorit ända sedan SNL-dagarna och trots att det oftast är Tina Fey som hyllas ur den årgången, har Poehler varit min favorit. Och här har hon haft en egen lekstuga att lattja i och gör det med bravur. Första säsongen var som så ofta lite trevande innan folks karaktärer satt sig ordentligt, där oväntat många personer kom och gick.

Utöver herr Swanson älskar jag även Rob Lowes ljuvliga karaktär, och tycker Donna Meagle borde ha använts flitigare. Jag älskar hur serien inte varit så förutsägbar alla gånger, och heller inte alltid slutat med att "de goda" vinner, utan att den genomkorrupte och synnerligen osköne Jeremy Jamm ofta fick dra längsta strået. Dessutom känns den förvånansvärt neutral med tanke på att serien handlar om en demokratisk politiker.

Generellt har jag tyckt om i princip alla seriens karaktärer, inte minst Chris Pratts ljuvliga tolkning av Andy Dwyer, men kanske är det också där jag haft mitt största problem. För det här är en solig serie av ett slag jag sällan skådat tidigare, det finns verkligen ingen svärta överhuvudtaget, och lite hade den nog ändå mått bra av.

I slutändan tycker jag ändå det är en toppenbra sitcom jag absolut vill rekommendera till dig som inte gett den chansen ännu, men för mig personligen rår den inte på favoriter som tidiga Family Guy, Seinfeld och Scrubs, samt framför allt storheter som Arrested Development, Community och amerikanska The Office.

Klar med Parks and Rec

Ron Swanson borde vara med i alla TV-serier. Så är det bara.

HQ