Svenska
Blog

Gillar trenden med alltmer påkostade konsoltillbehör

Skrivet av Jonas den 13 april 2021 kl 01:14

Jag recenserade nyligen headsetet Audeze Penrose X, vilket jag gillade knivskarpt. Det finns i två olika utföranden till både Playstation 5 och Xbox Series S/X, och går lös på drygt tre lax, vilket är ungefär samma pris som du köper en Playstation 4 eller en Xbox Series S för. Visst hade det sina tillkortakommanden (varför vissa envisas med fippliga reglage på ett headset kommer jag aldrig begripa), men i grunden gillade jag det knivskarpt och tycker det är kul att ett klassiskt ljudmärke satsar på gaming.

Redan förra generationen började det komma svindyra tillbehör till konsol. Inte minst Elite-handkontrollerna från Microsoft och Gran Turismo-versionen av Thrustmaster T300RS-ratten till Playstation 5. Dyra grejer har såklart funnits förr (kommer ni ihåg mastodontkontrollen till Steel Battalion, vilket sålde lite och ingenting?), men då var det nischprylar, skillnaden nu är att det handlar om storsäljare trots prislappen. Och det här verkar spilla över på denna generation.

Förra sommaren kunde vi rapportera att danska Bang & Olufsen var på väg att släppa ett konsolheadset, och under dagen publicerade vi vår recension av Beoplay Portal. Ett officiellt headset för över 5000 kronor.

Och jag tror det här är en utveckling som kommer fortsätta. Konsolspelande var länge lite lågbudget jämfört med PC som alltid hade de bästa grejerna. Idag är folk villiga att lägga ner massor på konsoler och det här har de större märkena noterat. Därmed tror jag vi kommer få se en uppsjö av vad som ofta betraktas som lyxmärken släppa olika tillbehör till främst Playstation 5 och Xbox Series S/X.

Nu förmodar jag att ett headset för dryga fem papp inte är något varenda gamer kommer skaffa, men jag tror det har potential att bli en storsäljare och att fler produkter kommer följa. Och ett större urval tackar jag för, det är ändå få saker som slår att få packa upp och inviga efterlängtade lyxprylar.

Gillar trenden med alltmer påkostade konsoltillbehör

Lyxprylar som Bang & Olufsens Portal-headset för 5199 kronor lär bli allt vanligare i konsolvärlden. Vad är du själv villig att lägga på en handkontroll eller ett headset?

HQ