Svenska
Blog

Nya, tjusiga Star Wars-leksaker

Skrivet av Jonas den 3 februari 2021 kl 03:23

Om du brukar besöka butiker som Science Fiction-bokhandeln, World of Boardgames och liknande har du säkert sett lådor innehållandes färdigmålade Star Wars-skepp. Om det handlar om mindre enheter som Tie Fighters och X-vingar, är det förmodligen spelet X-Wing du sett, om det däremot är stora skepp handlar det sannolikt om Star Wars Armada.

Sistnämnda har varit en personlig favorit i åratal och jag har även tävlat vid flera tillfällen. Spelet är alldeles mästerligt och otroligt väl balanserat. Under pandemin har det dock inte varit mycket spelat. Inga officiella turneringar har hållits och folk vill av förståeliga skäl inte träffas för att rymdkriga. Det betyder dock inte att spelet stått stilla.

Tvärtom har Armada renoverats rejält. Där det tidigare var Imperiet mot rebellerna, finns nu även fraktionerna Republic och Separatists, det vill säga de stridande sidorna från Star Wars 1-3. Oavsett vad du tycker om dessa rullar i övrigt, bör vi kunna enas om att rymdstriderna var fenomenala. Armada har dessutom fått reglerna upputsade och alla kort nytryckta för att det som tidigare behövts justerats nu ska vara korrekt angivet på korten.

Det är därmed ett nytt Armada som väntar med nya tjusiga Star Wars-leksaker att ställa i nördaltaret, samt även nya startlådor. Kort sagt är det ett gyllene tillfälle att börja spela. Har du och och någon vän varit sugen på att testa - så gör det nu vettja. Jag har precis fått båda startlådorna, och återkommer med en recension inom en relativt snar framtid.

Nya, tjusiga Star Wars-leksaker

Nya episka rymdslag på gång.

HQ