Svenska
Blog

De tre bästa amerikanska presidenterna

Skrivet av Jonas den 21 januari 2021 kl 02:41

Sedan igår heter alltså USA:s president Joe Biden. Även om det lär ta tid, gissar jag att det kommer bli en långsam återgång till något mer normalt i två-tre år, innan det vankas valkampanj nästa gång. Men vilken är egentligen de bästa amerikanska presidenterna?

Jag tänkte delge min åsikt om saken, och då snackar vi om filmens och TV-seriernas underbara värld. Inget annat. Nu kör vi:

3. President Thomas J. Whitmore (Independence Day) - En fenomenal talare, en karl som tänker på folket bästa och dessutom är en riktigt bra stridspilot samt utomjordningstuktare av rang. Jag hade röstat på honom, utan att blinka.

2. President Tom Kirkman (Designated Survivor) - Kirkman blev president på den egentligen enda premissen att han inte var död. Men karl'n är genomrekorderlig, bygger allianser över blockgränserna, är tuff när det behövs och dessutom en sabla fin detektiv. Han får min röst!

1. President James Marshall (Air Force One) - Det är ju nästan osportsligt att blanda in president Marshall som ensamt knäpper terrorister på löpande band och förhindrar statskupper på ett sätt som enligt uppgift gör Rambo grön av avund. Vi behöver fler sådana här politiker, så är det bara.

De tre bästa amerikanska presidenterna

Vilken amerikansk filmpresident gillar du bäst?

HQ