Svenska
Blog

Ser mer fram emot DC-filmer än Marvel

Skrivet av Jonas den 30 oktober 2020 kl 00:56

Marvel-filmerna är som bekant jättesuccéer, där i synnerhet den sista Avengers-filmen är den mest inkomstbringande filmen någonsin. Många älskar rullarna, men själv har jag dock varit mer sval till dem, trots att jag i grunden är en riktig serieräv som har en gedigen samling Marvel som absolut inte skäms för sig.

Missförstå mig rätt nu. Det finns absolut filmer jag gillar, som Captain America, Guardians of the Galaxy och Deadpool. Men det finns också väldigt mycket jag inte gillar. Dit hör Thor-filmerna, Avengers (som jag tyvärr tycker bara handlar om plastig förstörelse), Black Panther och Captain Marvel (som jag tyckte var direkt usel).

Sammantaget tror jag den gemensamma nämnaren för mig är att jag vill ha rullarna lite mer jordnära när det kommer till karaktärerna, lite mer Warner-ruff än Disney-puts och en aning närmare till den fjärde väggen. Och av just den anledningen, har jag generellt haft mer behållning av DC-filmerna senaste åren.

Jag tyckte Aquaman var väldigt underhållande, jag gillade Wonder Woman, tyckte Shazam var kanon, diggade Justice League (som jag tror kommer kunna aspirera på mästerverk i och med Snyder Cut) och hade superkul med Birds of Prey. Jag uppskattade till och med Man of Steel - trots att jag i grunden verkligen avskyr Stålmannen. Sedan har vi givetvis mästerverket Joker. Bland bottennappen hittar vi naturligtvis Suicide Squad och Batman v Superman: Dawn of Justice som båda är snubblande nära brott mot mänskligheten.

När jag nu kollar vad som komma skall, så känner jag mig väldigt mycket mer pepp på det som DC har på gång närmsta tiden; Wonder Woman 1984 (det kan inte bli för mycket 80-tal, det är enkel matematik), The Flash, Aquaman 2 och Black Adam samt att det ju snackas om att Static Shock ska bli film. Ja, och så har vi ju såklart nästa års The Batman.

Det smäller helt enkelt högre för mig än Black Widow-prologen, Captain Marvel II, Thor: Love and Thunder (med Nathalie Portman som Thor), Black Panther 2 och Venom 2. Det är egentligen bara den kommande Spider-Man-rullen som ryktas bli multiverse och Shang-Chi jag är sådär riktigt sugen på.

Ser mer fram emot DC-filmer än Marvel

Birds of Prey finns nu på Netflix, jag såg den just (som en av de sista i världen, antar jag) och inspirerades att tycka till om detta.

HQ