Svenska
Blog

Nintendos konsol i molnet

Skrivet av Jonas den 29 oktober 2020 kl 02:28

Console in the Cloud kallar Nintendo sitt koncept för spel-streaming som de i sedvanlig Nintendo-ordning idag drog igång utan förvarning. Därmed går det nu att spela Control till Switch, trots att det är ett rejält krävande spel. Jag har inte testat det själv (roat mig med vinterkräksjuka istället), men att döma utifrån den första responsen och diverse videos på Twitter - så fungerar det utmärkt.

Jag var ju länge rejält skeptiskt mot streamade spel, men övertygades av Stadia. Tjänsten hade sina problem vid releasen, men grundtekniken var inte en av dem. Och Microsofts xCloud är minst lika bra, och nu får alltså även Nintendo beröm (deras teknik levereras av Ubitus).

Det funkar verkligen så länge du har en bra uppkoppling, om än kanske inte i de allra mest precisionskrävande spelen. Nu hoppas jag att Nintendo verkligen kör på med detta. Nästa år kommer Hitman 3 till Switch, och inget hindrar att det kommer Assassin's Creed Valhalla eller Final Fantasy VII: Remake heller.

Med Nintendos konsol i molnet och en smidig integrering där man knappt ens märker om man spelar lokalt eller streamat - tror jag tekniken kan stå inför ditt definitiva genombrott. Helt plötsligt kan Nintendo erbjuda alla blytunga tredjepartsupplevelser till sin hybridkonsol, och har fått ett ypperligt argument att fortsätta vara relevant under lång tid framöver.

Nintendos konsol i molnet

Nästa år kommer Switch-ägarna kunna spela igenom Hitman 3 på samma premisser som de som har Playstation 5 och Xbox Series X gör.

HQ