Svenska
Blog

Sämsta sportåret någonsin

Skrivet av Jonas den 22 oktober 2020 kl 03:09

Att Madden-spelen är av blandad kvalitet är ingen nyhet, likaså att WWE-spelen tyvärr mer handlar om käcka entréer snarare än gameplay. Men med detta sagt så var Madden så svagt i år att vi gav det en femma i betyg. Och WWE var så katastrofdåligt att 2K inte ens ville släppa det utan lassade på med WWE Battlegrounds istället - som fick en fyra. Detta är lågt även för dessa båda spelserier.

Ett snäppet bättre spel, hittar vi istället i årets stora tennissatsning, Tennis World Tour 2, där föregångaren brister skulle fixas till. Det fick en femma av våra brittiska kollegor. EA brukar som vanligt satsa hårt på sport, och i år var de tillbaka med UFC 4, en tidigare utskälld serie. Men det var inte bättre i år, utan fick en sexa. Betyget sex fick för övrigt även FIFA 21 och NHL 21.

2K hade för övrigt ett sportspel till i år, nämligen sin hutlöst populära basketserie NBA 2K. Hur bra var det i år då? Jo, det fick en sexa det med.

Årets bästa sportspel är istället PGA Tour 2K21 och Konamis eFootball PES 2021 - där sistnämnda ironiskt nog inte ens är ett spel utan bara en patch till fjolårets upplaga. Och sedan är det slut. Jag har gejmat i runt 36 år vid det här laget - och jag tror aldrig jag sett ett svagare sportår än såhär. Jag korar 2020 därmed till det sämsta sportåret i spelvärlden någonsin.

Sämsta sportåret någonsin

Det blev inget nytt WWE 2K i år efter fjolårskatastrofen (bilden), men WWE Battlegrounds var tyvärr inte bättre.

HQ