Svenska
Blog

Hutlöst sugen på nya Borat

Skrivet av Jonas den 2 oktober 2020 kl 03:33

Som ni kanske sett släpptes den första trailern till Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan under dagen, det vill säga uppföljaren till Borat från 2006. Tydligen ska min favoritkazak tillbaka till USA för att göra landet osäkert med sanslösa kulturkrockar.

På ett sätt tycker jag synd om Sacha Baron Cohen, som är en genuint rolig och klipsk herre som verkligen nyskapade med Ali G (där Borat ingick). Men formatet kräver att man är relativt okänd, och det kan man knappast beskylla Borat för att vara idag. Men jag tror folk nu nästan har slutat säga "Very nice" och göra tummen upp, och för bara två år sedan gjorde Borat mini-comeback hos Jimmie Kimmel, vilket var vansinnigt roligt eftersom det bevisade att det existerar folk som inte vet vem han är.

Men räcker det till en bra film? Det återstår att se, Baron Cohens senaste filmer har inte varit något att skratta åt, vilket är ett problem eftersom det rör sig om komedier. TV-serien Who is America? var dock rolig, men handlade väldigt mycket om amerikansk tokhöger, och jag tycker nog Baron Cohen varit som bäst när han med sina karaktärer frustrerat folk till både höger och vänster (som Borats möte med djurvännerna och feministerna). Nu behöver tokhögern sannerligen kläs av, men det blir som sagt bäst när det svingas brett.

Nåväl, jag är hur som helst våldsamt pepp och kommer lösa mitt Amazon-abonnemang specifikt för just denna rulle. Jag hoppas på något fruktansvärt respektlöst samt politiskt inkorrekt, och blir det ens hälften så kul som originalet är jag officiellt mer än nöjd med detta.

Hutlöst sugen på nya Borat

Kulturkrockar, i egen hög person.

HQ