Svenska
Blog

Farhågor inför PS5 och Xbox Series X #2

Skrivet av Jonas den 18 september 2020 kl 02:41

Som utlovat fortsätter jag med att lista farhågor kring nästa generations konsoler. Igår var det som bekant Playstation 5 jag gick igenom och idag kör vi Xbox Series S och X.

• Spelen är långt borta - Xbox Game Studios har vuxit enormt sedan 2018 och i juli utannonserades bland annat ett nytt Fable. Så låt oss ta det som exempel. Det påbörjades 2018 när Playground köptes upp. Allt måste göras från grunden eftersom det i praktiken är en ny serie idag. Jag blir förvånad (nästan orolig) om det släpps 2021, och flera andra studios sitter i samma sits. Det kommer intressanta spel till Xbox Series S och X, men risken är att det kommer att bli minst ett år till där de exklusiva titlarna inte kan klassas som storspel.

• Varför ska jag köpa - Precis som till Playstation 5 är denna punkt självskriven. Det saknas helt enkelt stora titlar till Xbox Series X vid lanseringen och det mesta som kommer fungerar utmärkt även till min Xbox One X. Och så lär det förbli, för Microsoft har sagt att vi kan se fram emot ett till två års stöd med kompabilitet mellan generationerna. Som jag skrev igår kommer jag att köpa båda konsolerna dag ett, för att jag är jag (och jag älskar konsoler), men jag har inga problem med att förstå folk som väntar.

• Hänger Series S med - Samma spel med samma 'nästa generations'-teknik, men i lägre upplösning. Så lyder sälj-pitchen för Xbox Series, och den är såklart väldigt lockande eftersom det ger ett billigt insteg till nästa generation, i synnerhet kombinerat med Xbox Game Pass. Här är det dock upp till bevis som gäller. Kommer verkligen konsolen hänga med som utlovat och kan den leverera. Och om den inte gör det, blir den rent av ett problem för Xbox Series X om utvecklare måste dra ner på grafik och effekter för att få spelet att funka som utlovat i 60 bilder per sekund och 1440p.

Farhågor inför PS5 och Xbox Series X #2

Vad har du själv för farhågor på nästa generations konsoler?

HQ