Svenska
Blog

Gillade Ubisoft Forward, men...

Skrivet av Jonas den 13 juli 2020 kl 03:04

Hade tyvärr inte möjlighet att se Ubisoft Forward live ikväll, men en timme efter var jag iallafall igång. Och jodå, det ser stabilt ut. En presentation som för tankarna till presskonferenser, riktigt maffiga spel (som dessutom ser bra ut) och en bra överraskning.

Men med risk för att låta som Tony Irving - "men"...

Jag har sällan sett ett event värre drabbat av läckor än Ubisoft Forward. Spel, information och till och med trailers hade på förhand läckt. Det var så illa att de kunde låtit bli att sända streamen och vi hade ändå vetat ganska precis lika mycket. Läckor är ju inte avsiktliga såklart (oftast, känner personligen till enstaka undantag), men när det blir såhär illa måste Ubisoft verkligen göra något.

Deras event blir mindre intressanta, det är trist för utvecklarna att communityt ska få sina första intryck via mer/mindre osäkra läckor och det blir ett allmänt svagare skyltfönster för spelvärlden. Men jag är även besviken på utbudet. Visst, fina spel. Men nog kändes det som en svagare ersättning till en riktig E3-presskonferens - något som Ubisoft väl tycktes tycka själva också när de i slutet förklarade att det kommer en Ubisoft Forward till?

Jag framhåller att sommaren utan E3 fortsätter vara bedrövligt svag. Det är på tok för många mindre tillställningar som går in och ut varandra. Saker utannonseras och missas av många, nästan inget når ut till i så kallad mainstream och otydligheten är maximal. Sony har väl lyckats bäst hittills, med brasklappen att det största de hade att visa var utseendet den nya konsolen som de borde ha avtäckt för länge sedan (för att Playstation 5 har ett utseende var ju ändå inte en nyhet egentligen).

Den 23 juli står Microsoft på tur och jag försöker ha förhoppningarna i schack. Även Microsoft har ju redan flaggat för fler Xbox Series X-event och det ryktas att de kommer snåla på utannonseringar, vilket jag - möjligen illvilligt - tolkar som att det inte kommer att vräkas på som det gjordes under E3.

Nu har ju visserligen E3-arrangörerna flaggat för att mässan är tillbaka nästa år, men ändå, halleluja för det. Somrarna är torra som det är i spelvärlden, och att ta bort årets enskilt största spelhändelse och ersätta det med illa genomtänkt och flyktiga smågrejer, har visat sig vara ännu sämre än jag trodde det skulle vara.

Gillade Ubisoft Forward, men...

Ubisoft hade mer att visa, men väljer att spara det. Tungviktarpresentationer som under E3 tycks bara vara att glömma i år.

HQ