Svenska
Blog

I vilken hastighet lyssnar du på podcasts?

Skrivet av Jonas den 5 juni 2020 kl 12:21

Att själva konsumera ljud och video exakt när man känner för det, är idag något av en självklarhet. Ingen vill sitta och läsa TV-tablåer, möjligen annat än live-sändningar. Även om Netflix är ett fint texten på detta, skulle jag nog ändå säga att det för min del är podcasts som blivit den största förändringen.

Jag arbetar, motionerar, rastar hundar, reser och vilar med lurarna - samtidigt som jag tillgodogör mig underhållning, information och annat via podcasts dedikerade till sådant jag är intresserad av (bland annat SR-dokumentärer, Fredrik & Filip, This American Life, Stjärnbaneret, Retronauts, USA-podden, GLOP och en väldans massa spelpoddar).

Men veckan har ju bara så många timmar, så sedan ganska många år tillbaka, kör jag generellt alla poddar på x1,2 i hastighet. Några enstaka drar jag ner farten på, på grund av ösigt tempo eller sluddrigt tal - medan SR-dokumentärerna gärna får gå i x1,4 (hur kan man prata så långsamt). Har noterat att det här är ett ämne som av oklar anledning brukar väcka känslor.

För somliga är det helt uteslutet att lyssna på podcasts annat än i originalfart - medan andra brassar på för att hinna på så många som möjligt. Är nu lite nyfiken på hur du brukar göra, har även en liten poll igång på Twitter där du kan rösta om saken. Berätta hur du poddar och tipsa gärna om någon favorit i kommentarsfältet, tack.

I vilken hastighet lyssnar du på podcasts?

I vilken hastighet lyssnar du på podcasts?

HQ