Svenska
Blog

Tråkigt men klokt av Sony

Skrivet av Jonas den 2 juni 2020 kl 02:16

Våldet har trappats upp rejält världen över efter att George Floyd dödats av polis förra veckan, och än syns inga tecken på att det ska mattas av. Det är i det läget som Sony under kvällen fattade ett beslut de inte tagit lätt på; att skjuta upp den planerade utannonseringen av Playstation 5. Det är i princip något som aldrig tidigare hänt, men tyvärr är inte 2020 något normalt år.

Illegal och fullkomligt vedervärdig slakt av utrotningshotade djur i Afrika ökar, regnskogarna försvinner i allt snabbare tack, regimen Kina ökar sitt inflytande över världen, den amerikanska presidenten är milt sagt lynnig och då har jag inte ens nämnt corona eller ovan nämnda kravaller. Jag tycker det är helt rätt av Sony att pausa tankarna på Playstation 5, och som de själva skriver finns viktigare röster som behöver höras just nu.

Jag har redan förhandsbokat min Playstation 5 (jag köper i princip alla konsoler och att Playstation 5 inte skulle vara köpvärd ser jag som uteslutet), och det är inget jag kommer ändra för att Sony visar konsolen nu på torsdag, nästa vecka eller juli.

Tråkigt men klokt av Sony

Väldigt tråkigt - men rätt beslut.

HQ