Svenska
Blog

Spelvärlden tycks klara coronakrisen väl

Skrivet av Jonas den 26 mars 2020 kl 02:57

Allt är relativt och det finns ingen som helst glädje i att se bra människor få lämna sina jobb för en osäker framtid, samtidigt som börserna rasat och gjort kaos med folk sparpengar. Något jag däremot ändå sakta men säkert insett under denna isolering, är hur pass väl spelvärlden är kompatibel med det som händer.

Vår underhållningsform låter oss nämligen hänga med goda vänner online. Själv spelade jag och sambon Mario Kaft 8 Deluxe online med ett par goda vänner istället för en tänkt brädspelskväll förra helgen, helt enkelt för att en var sjuk. Vi lade en telefon på bordet med WhatsApp och högtalaren på så vi kunde svära åt varandra - och sedan tävlade vi precis som när vi annars kör på delad skärm.

Och det har även spelats mycket annat. Fler spel som tar lite tid i anspråk. Det funkar, för folk är hemma. I bland annat Animal Crossing: New Horizons har jag fått ett stort gäng som kommer och hälsa på för att låna frukt eller ge märkliga presenter och andra vänner passar på att spela igenom mastiga äventyr de inte riktigt haft tid med.

Samtidigt tycker jag att "våra" företag sköter sig väl. De hjälper till med nödvändigheter och pengar samt mycket annat. Sammantaget tycker jag att coronaeländet ändå visat att spelvärlden är något att vara stolt över (som om vi inte visste det innan) och kan på ett föredömligt sätt underhålla även när situationen är som mest pressande.

Spelvärlden tycks klara coronakrisen väl

Som med de flesta eländen har corona visat sig vara en meme-guldgruva.

HQ