Svenska
Blog

Såhär bra var Mandalorian

Skrivet av Jonas den 19 januari 2020 kl 03:38

Kom på att jag ju betade av både Mandalorian och Witcher under julledigheten, och har ju faktiskt inte tycket till om dem - och det vill jag ju såklart göra. Tämligen spoiler-fritt dessutom (med ett litet, grönt undantag ingen kan ha missat). Mandalorian idag - och Witcher imorgon!

Mandalorian
Medan många Star Wars-fans varit otroligt förtjusta i mandalorier, deras klaner, traditioner och riter... så har jag själv alltid varit mer kallsinnig. Jag har upplevt dem som lite ostiga i Rebels, och poster-duon Jango och Boba Fett, har som bekant haft små roller i filmera och sistnämnda åstadkom egentligen inte mycket.

Nåväl. Den befarade ostigheten flög all världens väg redan i första avsnittet. Paketeringen är smått perfekt och den fårdiga hjälten är såklart skapad med klassiska western-ikoner som förebild. Det bara vräks på med Star Wars-godis som att äntligen få se en IG-enhet strida, och att den så kallade Baby Yoda blivit något slags popkulturellt fenomen av samma dignitet som Minions en gång var, har väl ingen missat.

Tyvärr upplever jag dock inte att kvaliteten bibehålls hela vägen utan halvvägs blir det lite "filler"-känsla (omdiskuterade avsnittet Sanctuary gillar jag, liksom karaktären Cara Dune). Nedgången börjar med femman och kulminerar med sexan, innan formen är tillbaka. Visst hade jag not önskat mig lite mer av varje avsnitt och en tydligare röd tråd, men sammantaget kan jag inte säga att än att jag är nöjd och ser fram emot fortsättningen.

Dessutom vill jag ge pluspoäng för all fanservice. De som verkligen kan sin Star Wars, kommer ha riktigt mycket att gotta sig åt, i synnerhet under den andra halvan.

Såhär bra var Mandalorian

Kungen av memes 2019.

HQ