Svenska
Blog

Hoppfullt uttalande om Rise of Skywalker

Skrivet av Jonas den 17 december 2019 kl 17:00

Jag har väl egentligen sett fram emot Rise of Skywalker hela tiden. Tycker J.J. Abrams gör bra popcorn-scifi och att han älskar Star Wars råder det väl ingen tvekan om. Men så är det The Last Jedi där Johnson levererade en film med så kallade "plot holes" större än den nya Dödsstjärnan, sket helt i hur Star Wars-universumet fungerar och lämnade efter sig ett sargat arv halvt omöjligt att bygga vidare på.

Just detta har varit mitt största bekymmer inför den nya filmen. När jag nu därför läser vad kritiker gillar filmen, blir jag lite extra hoppfull när jag ser att Laura Prudom (IGN) skriver på Twitter att det finns gott om "course-correct from The Last Jedi". Kort sagt verkar det som att Abrams verkligen vågar ta itu med Rian Johnsons horribla val i den filmen och faktiskt försöka leverera något slags avslut.

Att den nya trilogin någonsin ska kännas lika helig som de tre originalrullarna är bara att glömma, men det gäller även för prologrullarna där Lucas snurrade in sig i politiska diskussioner, mitokondrier, utomjordingar med bebisspråk och en ung outhärdlig Anakin samt de sämsta datoreffekterna i filmhistorien. Bättre än så har Disney presterat, och jag är nöjd, trots allt.

Hoppfullt uttalande om Rise of Skywalker

En av många fantastiska scener från The Last Jedi.

HQ