Svenska
Blog

Bra tillfälle att prova på Star Wars Destiny

Skrivet av Jonas den 22 juli 2019 kl 01:40

Jag har vid något tidigare tillfälle skrivit om kortspelet Star Wars Destiny, ett spel av samlartyp med en blandning av kort och tärningar. Till skillnad från de flesta sådana som kommer och går (medan Magic the Gathering består) - har Star Wars Destiny faktiskt lyckats bita sig kvar. Antagligen ett utslag av det enkla faktum att spelet är väldigt bra, förhållandevis billigt samt att det är tämligen unikt i sitt upplägg.

Man spelar med bara 30 kort i sin lek (med fem kort på hand) som heller inte roteras när den tar slut, vilket gör att det är förhållandevis lite slump i kortdragandet, istället är det tärningarna som bistår med de mer oväntade faktorerna. Det blir hela tiden ett spel mot oddsen där man ibland får satsa lite/mycket extra för att ro hem segern komplett med en väldans massa Star Wars-känsla i utformningen.

Det har blivit nog omtyckt för att stora mästerskap ska hållas och de äldsta korten har nyligen roterats ut ut standardspelläget (som är det vanligaste). Synd tycker vissa, även om det såklart går utmärkt att fortsätta använda äldre kort för all framtiden när man spelar med vänner eller turneringar där det tillåts. Det gör å andra sidan att det nu är lättare och billigare än på mycket länge att komma in i spelet på hög nivå eftersom du inte behöver oroa dig för folk som spelat sedan Hedenhös dagar och har en uppsjö gamla kort.

Om du är sugen, så skaffa dig ett Draft Pack eller ett Starter Pack och leta upp ditt lokala community. Lättast gör du detta via Facebook där det finns en bra grupp för ändamålet. Hoppas vi får chansen att mötas i strid någon gång medelst kort och tärning.

Bra tillfälle att prova på Star Wars Destiny

Ett väldigt roligt kortspel.

HQ