Svenska
Blog

Best of fredags-country

Skrivet av Jonas den 15 mars 2019 kl 02:12

Har nyligen bokat en resa till goa södern i USA igen där bland annat New Orleans står på schemat denna gång. Det betyder givetvis kopiösa mängder kryddig seafood och förhoppningsvis friterad alligator samt en hel del live-musik. Jag vet att det inte har varit fredag i två timmar ens, men skitsamma.

Jag fick lite feeling och fick för mig att det är en ypperlig idé att redan nu önska er alla en riktigt trevlig helg och bjussa på fem rekorderliga stycken fredags-country, låtar som verkligen får det att kännas som helg och som är som allra trevligast att lyssna på i en bilstereo.

(5) High Valley - She's With Me
Kroniskt lyckopiller till låt som ger mig en okuvlig lust att ta bilen till Donken och beställa en påse cheeseburgare, Fanta och kycklingvingar. Bara insupa och avnjuta det ljuvliga faktumet att det faktiskt är fredag liksom (siktar på att spendera helgen till 96% med The Division 2 och 4% sömn).

(4) Luke Bryan - That's My Kind of Night
Charmtrollet Luke Bryan har blivit något av en fixstjärna inom countryn och dyker ofta upp tillsammans med stora namn som Jimmy Fallon (som deras gemensamma låt om hur gyros egentligen ska uttalas), men så har han en sällsam förmåga att snickra hits också. Som That's My Kind of Night till exempel. Sommar och fredag summerat i ett ljuvligt country-smycke.

(3) Dierks Bentley - Drunk On A Plane
Den här låten skulle placera sig högt på en lista om ledighet överhuvudtaget för min del och det har inte funnits en resa till USA de senaste fem åren då denna inte avnjutits på högsta volym i lurarna inför landning. Det är verkligen ledighet och den där lättsamt bekymmersfria livsstilen som så ofta gör sig påmind i modern country i sitt esse.

(2) Dan + Shay - Tequila
Det blir väl inte mycket mer fredags-country än såhär egentligen. Lagom smäktande, refrängstarkt och bara jäkligt trivsamt. En låt som för mig kan förvandla vilken usel dag som helst till ljuvlig fredag och, som när jag sitter ensam i bilen, automatiskt leder till alltför hög och ostämd allsång av ej skönsjungande Gamereactor-redaktör. Men det skiter jag i, det är fredag!

(1) Dallas Smith - Wastin' Gas
Sure, det är inte riktigt tider då slösa bensin står högt i kurs, men det är liksom lite skitsamma på det. Många med körkort känner nog igen känslan av att ledighetsåka lite, köpa en burgare, göra något kul och bara njuta av friheten och ledigheten. Dallas Smith är en hit-makare av rang och det finns få saker som ger mig bättre fredagsstämning än Wastin' Gas. På hög volym.

Best of fredags-country

Dallas Smith, en herre med grym talang för svängigt bredbenta refränger.

HQ