Svenska

Tror på ovanligt bra The Game Awards

Skrivet av Jonas den 1 december 2020 kl 02:33
This post is tagged as: Spekulation, Spelmässa

Kanske har du redan hunnit köpa lite julklappar, men faktum kvarstår att shoppingen i sista minuterna är absolut massiv. Därefter vankas några tämligen lugna dagar fram till nyår, innan spelvärlden börjar smyga igång igen. Några fler stora spelsläpp efter den 10 december (Cyberpunk 2077!) finns inte att tala om.

Playstation 5 och Xbox Series S/X säljer av sig självt just nu på löftena om vad som komma skall. Gran Turismo, God of War och Horizon Forbidden West till Sonys konsol och Halo Infinite, Senua's Saga: Hellblade 2 och Fable till Microsofts.

Men det finns en stor grej kvar dock, och det är The Game Awards. Den drar igång 01:00 den 11 december. Det brukar alltid betyda stora utannonseringar, och i år är jag övertygad om att det kan bli extra bra. Det är nämligen sista chansen innan den stora julhandeln att berätta vad man har på gång samtidigt som man når ut till en stor publik. Efter det är det bara julafton för hela slanten.

En vettig påminnelse om vad som är på gång är därför på sin plats, och jag tror att alla tre konsoltillverkarna kommer ta denna chans. Liksom passa på att utannonsera något som får hypen att stanna kvar över julledigheten och göra 2021 till något att se fram emot.

Exakt vad det blir har jag inte en aning om, men kanske är det dags för Sony att visa något livstecken från Uncharted, Nintendo har ju varit knäpptysta länge om Bayonetta 3 och Microsoft ryktas ju släppa Forza Horizon 5 nästa år.

Tror på ovanligt bra The Game Awards

Vad tror och hoppas du att vi får se om exakt tio dagar på The Game Awards?

Du tittar på

Preview 10s
Next 10s
Annonsera

Köp Tabasco Sriracha för tusan

Skrivet av Jonas den 30 november 2020 kl 04:10
This post is tagged as: GottPåAmerikanska

Jag fullkomligen älskar amerikansk hotsauce. Inte sådana där rätt menlösa, larvigt starka historier - utan sådana som faktiskt smakar gott. Tre personliga favoriter jag alltid har hemma är Cholula (ett måste till stekta ägg eller hashbrowns), Franks RedHot (krävs till pytt i panna eller stekt skinka) samt vanlig Tabasco.

Sistnämnda är ofta onödigt dyr, men vanvettigt god. Blir jag småsugen på något om kvällarna, brukar jag ofta bara hacka lite gurka och blanda med Tabasco - så är det fest direkt. Till detta är jag också förtjust i Sriracha. Den är som bekant lite mildare och sötare, och vansinnigt god till bland annat kycklingvingar. Men amerikansk hotsauce rår den inte på.

Lyckligtvis finns i USA en slags hybrid, nämligen Tabasco Sriracha. Vi snackar ett slags gudagåva som går att använda till bra precis allt. Den är betydligt tjockare än vanlig Tabasco och har ett annat sting än vanlig Sriracha, dessutom finns ett tydligt vinägerbett som gör att man bara måste ha mer.

Så varför babblar jag om detta mitt i natten, praktiskt taget måndag morgon? Jo, för att Tabasco Sriracha nu finns att köpa i Sverige. Jag har haft slut sedan snart ett år tillbaka, men nu kan jag alltså handla på Coop Östersund. Tack, ja tack, säger jag och studsar tipset vidare. Se till att alltid ha minst en sådan här flaska hemma och bli lite lyckligare.

Köp Tabasco Sriracha för tusan

Stek dig ett ägg och lite potatis, bara häll sedan Tabasco Sriracha över. Du kan tacka mig sedan!

Thatcher dominerar The Crown - Säsong 4

Skrivet av Jonas den 27 november 2020 kl 02:26
This post is tagged as: Netflix, TV-serier

Jag har förblivit ganska kallsinnig mot The Crown på Netflix, även om jag såklart hört hyllningskörerna. Intresset finns inte riktigt där för monarki för min egen del. Något jag däremot är intresserad av, är politik, och bland dem jag läst mest om är Margret Thatcher.

Alltså den konservative premiärminister som monterade ner halva Storbritannien för att få ner statsskulderna tidigt 80-tal och som var känd för att vara en fullkomligt iskall och stenhård förhandlare. Och Thatcher har en stor roll i fjärde säsongen av The Crown, eminent spelad av Gillian Anderson. Följdaktligen började jag titta från och med säsong fyra - och är såpass imponerad att jag nog tänker gå tillbaka och kolla de tre tidigare säsongerna med (det är ju inte direkt någon story att tala om för den som kan sin historia).

Det är inga som helst problem att komma in i serien mitt i (återigen, det är verklighet som dramatiserats), och jag rekommenderar varmt att du kollar in. Den handlar som bekant om historiens förmodligen fränaste årtionde, 80-talet, och ger en ändå hyggligt bra bild av några personer som varit med och format en stor del av världen och Europa samt såklart Storbritannien i synnerhet.

Thatcher dominerar The Crown - Säsong 4

Gillian Anderson storspelar i rollen som Marget Thatchet, och det är inga svårigheter att förstå varför hon fick smeknamnet "Järnladyn".

Microsoft behöver bestämma sig om Live Guld

Skrivet av Jonas den 26 november 2020 kl 01:23
This post is tagged as: Xbox Live, Microsoft

Under gårdagen bloggade min kollega Henric Pettersson om det svaga utbudet av spel denna månad till Xbox Games with Gold. Enkelt sagt de gratisspel som ingår med Xbox Live Guld varje månad.

Och det är svårt att inte hålla med honom. En ny Xbox har just släppts och om något borde väl detta ha varit en månad då Microsoft brassade på istället för att leverera riktigt gammal skåpmat. Så sent som förra månaden var jag själv inne på att slutet nalkas för tjänsten. Så länge som det var spel som Batman: The Enemy Within, Call of Cthulhu och Shantae: Half-Genie Hero (vilka alla kom under våren), tyckte jag att det var helt okej även om det oftast var svagare på pappret än det Sony erbjöd, då det trots allt var bra spel som många kunde tänkas ha missat.

Den här månaden fick vi däremot The Raven Remastered som förvisso är hyggligt, men även Bleed 2 som är så pass obskyrt (aldrig spelat själv, så jag kommenterar ej underhållningsvärdet) att varken jag eller någon av mina kollegor från de andra Gamereactor-länderna lagt in det i vår databas ens. Till detta kommer sedan två äldre spel; Saints Row: Gat out of Hell och Stacking. Sistnämnda är också bra, men tio år gammalt. Visserligen kostar Xbox Live Guld 79 kronor per månad mot 95 kronor för Playstation Plus. Men ändå, jag får betydligt bättre spel än såhär från Epic Games Store varje vecka utan att betala en krona.

Egentligen tycker jag det är ganska skitsamma för min egen del dock. Det mesta jag får via Playstation Plus har jag sedan tidigare, det mesta jag får idag via Xbox Live Guld är sådant jag inte vill spela. Dessutom har Microsoft i rättvisans namn sin Ultimate-tjänst som jag tycker är det tveklöst bästa värdet i spelvärlden idag. Det kostar 135 kronor per månad - 56 kronor dyrare än Xbox Live Guld och 40 kronor dyrare än Playstation Plus - och då ingår både Guld och Xbox Game Pass (allt som finns där nu inklusive EA Play samt kommande spel som Halo Infinite, Fable och Elder Scrolls VI plus såklart möjligheten att streama allt via Android).

Men en blogg av Jonas Mäki vore naturligtvis inte blogg av Jonas Mäki utan att titta på det från ett affärsmässigt perspektiv. Då blir det genast mer intressant än att konstatera att det är klena spel från Microsofts sida. För i dagsläget tror jag att tjänsten Xbox Live Guld gör mer skada än nytta. Trots allt ska utbudet av gratisspel till tjänsten jämföras varje månad mot Google Stadia som är bäst på området, samt Sony som är god tvåa.

Och som läget är nu är det en förlust i princip varenda månad för Microsofts del. Mot Google Stadia torskar de alla månader under 2020, och mot Sony alla utom maj. Det betyder att de just nu framstår som snåla och levererar besvikelser på månadsbasis. Det är totalt onödigt och usel reklam. Antingen behöver Microsoft ta krafttag och se över sitt gratisutbud av spel, alternativt sänka priset på Xbox Live Guld och ta bort gratisspelen för att sedan hitta på något annat. Att fortsätta som nu är inget alternativ.

Microsoft behöver bestämma sig om Live Guld

Idag känns Games with Gold som en strid ström av besvikelser, Microsoft behöver bestämma sig om framtiden för tjänsten.

Vart är mitt Kratos Warriors?

Skrivet av Jonas den 25 november 2020 kl 02:07
This post is tagged as: Önska

Jag har omotiverat bra koll på kinesisk historia. Åtminstone den som berättas i Sagan om de tre kungarikena. Cao Cao och jag är praktiskt taget bästa vänner, jag vet allt om Liu Bei och He Jin tål jag bara inte. Att jag kan detta beror på Koeis (numera Koei Temco) Dynasty Warriors-spel, vilka jag lirat sönder och samman lite för många gånger.

Och jag har inte varit ensam. Varenda kotte jag introducerat för dessa spel har fastnat. De är löjligt underhållande och lätta att ta till sig. Vips sitter man där och hamrar på knappar medan fiender plöjs ihjäl på ett sätt som hade gjort Kina till ett obebott rike idag om det varit realistiskt. Underbar co-op, bra action och vanebildande gameplay.

Dynasty warriors-serien verkar det dock som att Koei Tecmo idag pensionerat. Istället satsar de på lukrativa samarbeten. Som med Nintendo, för du har väl inte missat att Hyrule Warriors: Age of Calamity har sålt över tre miljoner? Nu är ju det ett extremfall, men det har även blivit framgångsrikt med Gundam, One Piece, Fire Emblem och så vidare.

Men varför är det bara Nintendo som jobbar med dem? Sover Microsoft och Sony? Det är dags att uppvakta Koei Tecmo för nya exklusiva samarbeten. Ta God of War, det bara tigger ju om att förvandlas till en Kratos Warriors spinoff. Det finns massor av bossar att återuppväcka, en välbeskriven värld och massor av story samt en protagonist som klippt och skuren för detta.

Och vart är Halo Warriors? Spartan-krigarna slåss ju gärna med Gravity Hammers och Energy Swords samt andra tillhyggen, och kulörta fiender samt ikoniska platser saknas sannerligen inte. Det skulle dessutom vara ett ypperligt tillfälle att göra den japanska publiken mer sugen på serien.

Jag skulle så gärna vilja få avnjuta ett bra Warriors-spel till Playstation 5 eller Xbox Series S/X i 60-120 bilder per sekund och krispig 4K-grafik samt ohemult mycket krigare på skärmen som bara tigger om att köttas ner likt levande Domino-brickor. Make it happen plx!

Vart är mitt Kratos Warriors?

Det är dags för Microsoft och Sony att skämma bort oss med Warriors-spel av förstklassigt tekniskt snitt.

Cookie

Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy