Svenska
Blog

Har arrangerat retrospelsträff

Skrivet av jojje_70 den 13 maj 2014 kl 08:58

För drygt två veckor sedan arrangerade jag och brorsan ett Retro Game Event i min kvarterslokal. Vi bjöd in några bekanta via bl a Facebook, och runt 10 deltagare dök upp under dagen.

Vi hade då dukat upp ett smörgåsbord av gamla retrokonsoler och tillhörande spel, alltifrån Game & Watch och Commodore 64 från början av 80-talet till Sega Dreamcast som lanserades i slutet av 90-talet. Vi har valt att dra gränsen för "retro" med Dreamcast eftersom den kom ut innan sekelskiftet. För att få hela retrokänslan så hade vi även bubbat dit fyra tjock-TV:n, och det var väl det mest slitsamma under hela dagen.

Med kaffe, läsk, popcorn och godis som bränsle så gick allting smidigt. Ingen konsol strejkade, det var väl endast något spel som inte ville boota upp ibland. Roligast var nog att se alla glada miner på våra besökande när de återupplevde gamla spelminnen från sin ungdom. Någon hade även med sina barn som fick chansen att se vad pappa eller mamma spelade som liten. De fick även uppleva vad laddningstider kunde innebära på 80-talet med Commodore 64 och dess kassettstation.

Roligt var också att spela 5-player Bomberman med multitap på PS1, eller den spontana Game & Watch-tävlingen med Donkey Kong II vid fikabordet. NES och den tillhörande orangefärgade zappern gick också varm med spel som Duck Hunt och Wild Gunman. För att bara ta några exempel.

Klart är att jag och min bror har fått mersmak på detta och vill arrangera fler retrospelsträffar i framtiden. Förhoppningsvis med fler intresserade deltagare.

Har arrangerat retrospelsträff

En djupt koncentrerad besökare spelar Pinball Fantasies på Amiga.

HQ