Svenska
Blog

En högtid för remakes

Skrivet av jojje_70 den 31 juli 2013 kl 11:03

Ikväll landar Superfrog HD på PSN. En lite bortglömd Amiga-klassiker som kom i skymundan av samtida konsoltungviktare som Sonic och Mario. Men för de som ändå spelade det så är det oftast ansett som ett charmigt och högst kompetent plattformsspel. I huvudrollen ser vi en prins som förvandlats till en groda och som, hör och häpna, ska rädda en prinsessa i nöd. Jag hoppas på en välgjord och smidig remake, och tidiga recensioner har redan pekat på det.

Och i augusti ramlar det in ännu fler remakes. Ni vet säkert vilka jag tänker på. Duck Tales: Remastered kan bli en trevlig bekantskap för mig som faktist inte spelat originalet. Det ser i alla fall charmigt ut och har ett oslagbart ledmotiv som man gärna nynnar på. Och så har vi Castle of Illusion HD, remaken på det superklassiska Megadrive-spelet med Musse Pigg i högform. Kan Sega bara få till en skön kontroll med ett lika skönt flyt så är jag förmodligen såld på även detta. De nya 3D-inslagen (t.ex. när man blir jagad av ett gigantiskt äpple) ser intressanta ut på förhand. Och spelet ser snyggt ut. Riktigt snyggt.

Slutligen vill jag även nämna Flashback HD, också ett klassiskt Megadrive-spel som faktist kom ut på Amiga först. Här har utvecklarna haft den goda smaken att inkludera originalversionen, något jag tycker alltid ska ingå i remakes p.g.a. den uppenbara nostalgifaktorn.

Ok, där har vi några remakes jag ser fram emot. Och alla kommer alltså inom kort. Vilka ser ni själva fram emot?

En högtid för remakes

"Yes, now I´m kicking ass in HD!"

HQ