Svenska
Blog
Mina favoriter från E3 2021

Mina favoriter från E3 2021

E3 är till ända och såhär efter drygt en vecka av utannonseringar måste jag säga att jag känner mig tämligen nöjd och belåtet med vad vi har fått se. Det har visserligen varit en märklig mässa i år (då det inte varit en fysisk mässa till att börja med) och många aktörer borde verkligen ha stannat hemma istället för att anordna egna event när de ändå inte hade något av värde att berätta - Ja jag tittar på er Koch, Capcom och Gearbox. Det har däremot funnits många ljuvliga spel som har visat upp sig under de gångna dagarna och jag tänkte, likt mina kollegor, lista mina favoriter. Here we go: 

Atomic Heart 

 Ja hur börjar man ens beskriva det här spelet? Ren och skär galenskap från första till sista bildruta var det, och jag kan verkligen inte vänta på att få veta mer och detta tiillsynes sinnesjuka äventyr. Utvecklarna bjöd på en snudd på perfekt utannonserinstrailer där intresset tilläts slå i taket samtidigt som frågorna kändes oändliga. Detta kan bli  precis hur bra som helst. 

Replaced 

 Jag är svag för läcker pixelgrafik, och nya Replaced blandar snygg retrokonst med moderna 3D-miljöer på ett underbart sätt. Det lätt osade Blade Runner-känslan gör såklart inte saken sämre förövrigt, och det 80-talsinspirerade soundtracket satte pricken över i:et.

 Forza Horizon 5

Detta såg, precis som Petter skrev i sin blogg, perverst läckert ut. Jag avgudade det första Horizon-spelet när det lanserades år 2012, och då jag aldrig doppade tårna i vare sig tvåan eller trean (och undvek att bli bränd) så var jag även förtjust i fyran när den släpptes under 2018. Femman ser sedan ut att bli ett av världens vackraste spel genom alla tider, och jag ser framemot att glida runt i Mexico och räkna alla tusentals taggar som finns på varenda kaktus.  

Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp 

Jag älskar Advance Wars. Jag snodde min brors lila GBA-konsol för runt tjugo år sedan och föll pladask för den färgranna grafiken och det beroendeframkallade spelsättet. Nu ska originalet och uppföljaren Black Hole Rising göras om och släppas på Nintendo Switch, och jag tror aldrig en konsol har varit mer perfekt för en spelserie än som i det här fallet. 

Slime Rancher 2 

Om du inte redan har spelat Slime Rancher så finns det få saker i din backlog som är viktigare att ta tag i just nu. Denna kriminellt underhållande indiepärla från 2017 är nämligen fullproppad av charm och feelgood-stämning, och om du älskar spel som Harvest Moon, Animal Crossing och Stardew Valley så kommer du älska detta färggranna äventyr. Del två annonserades  under Microsofts pressevent under förra veckan och jag kan knappt hålla mig till nästa år för att få börja ta hand om min Slime-gård ännu en gång. 

Metroid Dread

Jag har väntat på Metroid Dread sedan 2006. Spelet skulle enligt uppgifter ha lanserats till Nintendo DS, men projektet lades på is och även om påskägget i Metroid Prime 3 Corruption höll hoppet vid liv ett tag så har det känts lönlöst under en längre tid. Nu är det dock äntligen dags att ta vid där GBA-klassikern Metroid Fusion slutande, och den 8 oktober är specialmarkerad i min kalender i detta nu. Dread lever, och jag är överlycklig.

Elden Ring

Det finns inget hetare spel på horisonten just nu. From Software har äntligen visat upp deras efterlängtade evighetsprojekt, och det ser verkligen sådär oförtjänt bra ut som man hoppades på förhand. Visst, det grafiska är fortfarande inte på någon ”wow-nivå”, men då From Software alltid har fokuserat på design och spelbarhet framför tekniskt ögongodis så känns det precis som det ska. Jag förösker sedan hålla förhoppningarna i styr, men innserst inne så känns det som om detta kan bli årtiondes  bästa spel redan nu. Väntan är olidlig. 

Vilka var dina favoriter från årets E3? 

HQ