Svenska
Blog

De värsta spelen jag kört:

Skrivet av ironmanken den 16 augusti 2020 kl 09:04

Nyligen har jag sett ohälsosamma mängder av Angry Video Game Nerd på youtube. Här kommer en lista med spel jag avskyr:

Du vet nog hur det är. Tar fram kassetten/skivan/ laddar ner det - och det är en brun sörja som kommer ut. Egentligen skulle man väl ha någon sorts rangordning, men det är som att säga att buffelskit är sämre än zebraskit. Ungefär. Här kommer en lista där de presenteras i ordning jag minns dem:

1. Richard Burns Rally. (PC)
Det svider i ögonen bara jag tänker på det. Jag hade kört ett antal rallyspel innan - så jag gick käckt till karriärläget. Bilen är hopplös, grafiken 50 nyanser av spygrönt och dumskolan bland det värsta jag upplevt. Det är inte ett spel - det är en simulator och kräver ett oändligt pillande innan bilen ens liknar en bil. För den som har tålamod som en zenmästare - och en racingrigg - kanske det kan funka.
För mig: En hög med buffelskit.

2. V-Rally 3, Gamecube
Bilen accelerar som en raket - och det var det. Den far som en vild babian över banan.
I Sverige studsar den som en pingpongboll - mot de stenhårda snövallarna. Sedan skriker kartläsaren på dig som en idiot , när du hamnar i terrängen - och helst vill man bara kasta ut den jobbiga jäveln.

3. Honungsmonstret, bonus-cd i Kalaspuffar (!)
Man brukar säga skämtsamt att det följde med i ett flingpaket. Här gjorde det det - på riktigt!
Jag tänkte "Hur illa kan det bli?"
En riktigt brun sörja. Kameran är bäng och han hoppar som ett kassaskåp. När han efter en kvart kastar ut ishackan är det redan för sent.

4. Bloodrayne 2, PC
Det är inte mängden fiender, eller den havererade kontrollen eller pusslen som stör mig. Det är att allt kommer samtidigt. Du ska försöka lösa pusslet som tar dig till nästa nivå - samtidigt som en massa idioter anfaller - med en usel kontroll.

5. Adventures of Bayou Billy, NES
Ett sidscrollande beat-em up från Konami. Hur kan det vara dåligt? Därför att det är svårt redan med en fiende som tål mängder av stryk - och ofta har du mellan två och fyra på skärmen samtidigt.

6. Faxanadu
Spelet som lärde mig avsky äventyrsspel. Det kanske blir bättre - jag kom aldrig så långt. Gå ner i en grotta, kötta hundratals fiender. Gå tillbaks till staden, köp ett nytt vapen och upprepa. Tristessen suger ut min själ och jag undrar om det inte vore roligare att rensa avloppet - eller något istället...

7. Shadows of the Empire, Nintendo 64
Ett Star Warsspel i 3D. Jag vet inte vad det ska föreställa, vare sig grafik- eller spelmässigt. Det är ett shoot'em-up. Färgerna består mest av brunt, knappt ens i olika nyanser, kontrollen är fladdrig och varje gång du dör börjar du med blastern igen. Jättekul, när du nyss var hos bossen. INTE!

8. WWII Tank Commander, PC
Buffelskit, zebraskit, spygrönt, dagen-efter grönt. Blanda allt i en mixer, lägg till kass kontroll och avsaknad av kartor. T.o.m. när kartor finns, så finns inte punkten du ska åka till.

9. Krusty's Funhouse, Super Nintendo
Var är det roliga, VAR?? Man ska leda råttor till en maskin där de avlivas. Helst gäller det att springa runt banan först, för att se vilka block som ska flyttas. Sedan hinna göra det innan en enda råtta hinner förbi det stället.

10. Mortal Kombat, SNES
När man tror man undersökt botten av skittanken (alla ovan) och lagom kommer upp till ytan - då trycker MK ner dig igen! "Det är väl inte så illa?" Nej - det är ännu värre. Gå från Streetfighter II och spela sedan Mortal Kombat. Ingen kontroll, gubben fladdrar vilt i luften. Cheap moves som fällning, som går att göra "Infinites" på, blodet är väck och Fatalities funkar inte utan att stuka tummen.

Ett fightingspel utan bra kontroll - är som att bli fastbunden bakom en zebra och bara vänta på att hans lunch ska återvända - bakvägen.

Vilket är ditt värsta spel?

De värsta spelen jag kört:

Richard Burns Rally. Man behöver inte ens köra det, för att det ska svida i ögonen...

HQ