Svenska
Blog

Spelmusikfredag (293)

Då var det äntligen fredag igen, och eftersom denna del av Spelmusikfredag blev lite senare än vanligt så förmodar jag att tacosen redan förtärts och att fredagsmyset kanske även har avrundats. Då är det bara spelmusiken som är kvar, och efter en vecka där jag tagit andra dosen av vaccinet mot covid-19 känns det oerhört skönt att vara fullvaccinerad till slut. Men nu spelmusik!

Förra veckan valde jag att uppmärksamma 20-årsjubileumet för Ace Combat 4, och även denna vecka blir det att hylla ett musik som firar 20 år. Det var nämligen exakt på dagen för 20 år sedan som Ico släpptes, ett spel som jag dessvärre inte spelat men som ligger bland resten av de alldeles för många spelen i min backlog (tillsammans med Shadow of the Colossus).

Även om jag aldrig tagit mig an att spela Ico än, så är det ett spel som jag har velat spela under en tid. Nu när jag lyssnat lite på dess soundtrack, är jag än mer sugen på att få uppleva Team Icos debutspel, i synnerhet med låtar som ”Castle in the Mist”. Denna spellåt får mig lite osökt att dra associationer till fantasy-världar och de borgar som kan finnas utspridda längs världen att upptäcka. Vilket ändå känns passande med tanke på titeln, då den känsla och atmosfär som genomsyrar låten är just att få se någonting skymta i dimman som lockar.

Castle in the Mist (Michiru Oshima)

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (293)

HQ