Svenska
Blog

Två veckors (Corona-säkrad) semester och påbörjad vaccination

Det var ett tag sedan jag sist skrev i min blogg, men nu är jag tillbaka! Jag har nämligen varit på semester i två veckor, och tanken var egentligen att jag åtminstone skulle fortsätta hålla igång Spelmusikfredag under tiden och eventuellt något annat inlägg. Men så vart det helt enkelt inte, men på den ljusa sidan är jag kanske än mer utvilad och redo att ta upp bloggandet igen.

Det här med semester i en pandemi är inget som rimmar särskilt bra egentligen, i alla fall inte om vi ser på det med breda penslar. Men så länge en inte gör utlandsresor och följer rekommendationerna så ska det gå bra. Sedan får en naturligtvis anpassa vad en gör på semestern, exempelvis med mer utomhusaktiviteter. Detta var något som vi gjorde förra sommaren när vi än en gång reste till Askersund, och självklart hade vi kollat med de som hyrde ut stugan att det var okej att vi kom, och det var okej för dem. Så det blev samma procedur även denna sommar, där antalet stadsbesök minimerades till förmån för mer utomhusutflykter.

Jag tänkte inte skriva så mycket om vad jag gjort under dessa två veckor, utöver att det bara varit trevligt att komma iväg från vardagen. Däremot vill jag lyfta fram vårt besök till Tilas Stoll, som jag inte var bekant med sedan tidigare men som uppmärksammats tack vare Alice Cooper. Det är en gammal gruva som ser oerhört häftig ut, och är som hämtad från Sagan om ringen. Bilderna jag tog visar på någonting häftigt, men ärligt talat gör bilderna inte denna gruva samt dess mörka gruvgång rättvisa, för det var verkligen en upplevelse att få bevittna detta med egna ögon.

En sak till som gjort att jag varit inaktiv de senaste dagarna efter semestern (då jag kom hem igen i söndags), var att jag redan dagen därpå påbörjade min vaccinering mot Covid-19 och tagit den första dosen av vaccinet. Det var nämligen bara dagen innan avfärden som Region Stockholm meddelade att alla som var minst 18 år kunde boka vaccin, så att jag bokade tid för vaccineringen snarast möjligast var en självklarhet. Trodde att jag skulle få några dagars feber efteråt, men det verkar som att jag kom undan lindrigt då jag bara känt av någon form av feber i mycket korta stunder samt naturligtvis varit öm i armen som fick motta sprutan.

Att ta vaccinet är självklart för min del, då jag vill göra allt jag kan göra för att bidra till att vi blir av med det fördömda viruset. Förhoppningsvis är slutet på denna pandemi inte alltför långt bort.

Två veckors (Corona-säkrad) semester och påbörjad vaccination

HQ