Svenska
Blog

Spelmusikfredag (280)

Då var det äntligen fredag igen, men vad som är roligare än till och med faktumet att det är helg, är att E3 går av stapeln imorgon (även om närliggande event skedde igår och sker i kväll). Något som jag ändå har saknat efter att det (av fullt rimliga skäl) ställdes in förra året. Tidigare år har jag bloggat om framförallt de större konferenserna, men med tanke på att både tiderna och E3 förändras så kommer jag i år att främst fokusera på de spel som jag finner mest intressanta.

Nu är det dock inte E3 som jag ska skriva om, för det är dags för Spelmusikfredag! Denna veckas spellåt har dock ändå en viss koppling till åtminstone E3-tider, då Battlefield 2042 utannonserades under veckan och ska få en gameplay-reveal på söndag. Bakgrundshistorien för den nära framtid som ska skildras, påminner inte lite om den framtid som förutspåddes i det strax 10 år gamla Battlefield 2142. Därför känns det ändå passande att lyfta det hittills enda helt futuristiska Battlefield-spels ledmotiv.

Egentligen finns det nog inte så mycket att säga om ”Battlefield 2142 Main Theme”, som inte skulle kunna sägas om egentligen varenda version av Battlefield-melodin som gjorts tidigare. För det är onekligen den ikoniska Battlefield-melodin som vi alla känner till, som har anpassats för att spegla en framtid där futuristisk krigföring sker under en rådande istid. Och det är egentligen allt som krävs för att denna låt ska kännas både välbekant och tillräckligt annorlunda, på samma gång.

Battlefield 2142 Main Theme (Gregor Narholz)

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (280)

HQ