Svenska
Blog

Spelmusikfredag (259)

Då var det fredag igen, vilket känns skönt även om det för min del kommer att spenderas en del tid på plugg under helgen. Dock är det min sista hemtenta någonsin, vilket ändå känns lite speciellt. Eller lite och lite, det kommer ju att markera slutet på min lärarutbildning, vilket ju är minst sagt speciellt.

Men nog om det, nu är det dags för lite spelmusik, och idag känner jag åtminstone för en riktigt upphöjande spellåt som gör en glad. När det kommer till sådan typ av spelmusik, förs mina tankar till förra årets indiesuccé från ingenstans, nämligen Fall Guys. Förmodligen eftersom jag har plockat upp spelet igen under den senaste tiden och haft kul med alla knasigheter som förekommer när bönfigurerna springer fram längs hinderbanorna.

Spelets huvudtema, "Everybody Falls", lyckas verkligen med att fånga in både den kaotiska stämningen och en härlig känsla som gör en glad när en lyssnar på låten. Det finns dessutom en härligt peppande känsla som gör att en ändå känner för att försöka igen, även när en blivit nobbad på en vinst efter femtioelfte gången. Det är ingen stor sak, men jag tycker även att det är intressant hur kompositörerna Jukio Kallio och Daniel Hagström varje säsong har bjudit på en ny variant av temalåten som inkorporerar musikaliska element som passar med varje säsongs säregna teman.

Everybody Falls (Fall Guys Theme) (Jukio Kallio & Daniel Hagström)

Everybody Falls (To the Middle Ages) (Jukio Kallio & Daniel Hagström)

Merry Falling, Everybody! (Jukio Kallio & Daniel Hagström)

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (259)

HQ