Svenska
Blog

Spelmusikfredag (248)

Då var ännu en fredag kommen, vilket i vanlig ordning betyder att det är helg igen samt att det i vanlig ordning är dags för att lyssna på lite spelmusik. Jag har inte så mycket att säga idag, utan det blir en rask introduktion till denna veckas spellåt.

Den här gången blir det en oerhört kort spellåt som klockar in på knappt en minut, men trots dess längd så lyckas den använda sin tid väl. Dessutom uppfyller denna låt två olika saker för Spelmusikfredag, den ena är att ge lite retromusik (då jag som bekant skippade en hel Retroktober-special detta år) och den andra är att ge en lite kuslig stämning eftersom Halloween börjar närma sig (kan redan nu lova att det ska bli en kuslig låt nästa vecka).

"Dark Hogwarts" från soundtracket till PS1-versionen av det första Harry Potter-spelet är kanske inte den första låten som en tänker på, när det kommer till spelmusik som ska vara lite kusliga. I synnerhet inte för vuxna öron. Det är dock en oerhört stämningsfull låt, som om än kanske inte väcker en fruktan i lyssnaren, så bjuder den fortfarande på en stark atmosfär (vilket kanske inte förvånar, med tanke på vem som har komponerat musiken).

Dark Hogwarts (Jeremy Soule)

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (248)

HQ