Svenska
Blog

Spelmusikfredag (237)

Då var ännu en fredag kommen, och ni vet nog vad det innebär vid det här laget. Ja, utöver tacos, reguljärt fredagsmys och andra eventuella fredagstraditioner så är det dags att lyssna på lite spelmusik. Den här veckan var det faktiskt svårt att välja en låt, dels har jag av någon outgrundlig anledning en låt från Bionicle Heroes-soundtracket på hjärnan, och idag har ytterligare ett förhandsalbum till Assassin's Creed Valhalla släppts som jag definitivt kommer att lyssna på.

Det blir dock inte något av dessa som era spelmusik-suktande öron kommer att få njuta av idag, för det blir ändå det som jag hade funderat på redan i början av den här veckan. De andra soundtracken som jag har listat kommer nog antagligen komma under de kommande veckorna. Men idag blir det, hör och häpna, lite musik från det kommande Halo Infinite. Anledningen är dels på grund av att den officiella Halo-kanalen på Youtube har släppt två låtar från spelet soundtrack, dels eftersom det var ofantligt länge sedan jag lyfte en låt från Halo-serien.

"Set a Fire in Your Heart" är den första låten som släppts på Halo-kanalen för omkring en vecka sedan, och ska dessutom vara en låtarna som var med i gameplay-demon (som jag faktiskt inte har sett). Denna låt har en rätt passande titel, då den verkligen ger en stark känsla av att... ja, kanske inte sätta eld i sitt hjärta bokstavligen (det låter rent utsagt förskräckligt), men definitivt andemeningen i att väcka en eld i form av kämpaglöd. Det är en pampig låt, som även låter som en hommage till Marty O'Donnells legendariska komposition till de tidigare spelen.

Set a Fire in Your Heart (Gareth Coker)

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (237)

HQ