Svenska
Blog
Star Wars Episode IX-peppen drog igång direkt

Star Wars Episode IX-peppen drog igång direkt

Som säkerligen bekant vid det här laget visades äntligen trailern till Star Wars Episode IX upp, något som jag har gått och längtat efter en längre tid nu. Hade dock mer en generell hype i egenskap av ett stort Star Wars-fan, och kanske inte just specifikt mot själva filmen eftersom... ja, det hade ju inte visats någonting från den så det blir ju svårt att bli ordentligt hypad.

Men under Episode IX-panelen från årets Star Wars Celebration fick vi se första trailern till Star Wars: The Rise of Skywalker, och även om jag är osäker på vad jag tycker om titeln så var det en riktigt bra trailer. Så pass bra att efter jag hade sett den så spräcktes hypemätaren och det är utan tvekan den film som jag ser mest framemot i år. Jag både tror och hoppas på att detta kan bli en riktigt bra final för den nya trilogin.

Ruggigt bra trailer, och i slutet hörs den gamle kejsaren Palpatines kacklande skratt vilket väcker en hel del frågor. För lika mycket som jag tycker det kan bli häftigt är jag även fundersam kring hur exakt det har gått till. Vad jag förstått från gamla EU-canon har det tydligen funnits Palpatine-kloner, vilket jag dock skulle tycka vore tråkigt. Min tanke är att det kanske rör sig om att Palpatine är liknande en "force ghost", fast inte riktigt, som är bunden vid en plats eller dylikt likt Darth Bane i The Clone Wars-serien.

Som sagt, jag hade inte mycket hype innan jag såg trailern även om jag naturligtvis var oerhört förväntansfull, och efter att ha sett trailern är det utan tvekan årets mest efterlängtade film för egen del. Men det kommer ju även fler nyheter kring Star Wars under helgen, som Jedi: Fallen Order, The Mandalorian och sjunde säsongen av The Clone Wars, samtliga som jag är riktigt nyfiken på.

HQ